Fikk høre fra medpassasjer på t-banen at Listhaug trakk seg

KrF-leder Knut Arild Hareide sier det er for tidlig å si hva slags konsekvens bråket vil få for det borgerlige samarbeidet.

- RIKTIG UTGANG: KrF-leder Knut Arild Hareide sier dette er rett utgang i en så alvorlig sak. Video: Emilie Rydning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har blitt beskrevet som en slags stillingskrig; maktkampen som de siste dagene har utspilt seg mellom KrF og de tidligere samarbeidspartnerne som i dag sitter i regjeringen.

I dag kunne KrF i ytterste konsekvens ha fått valget om å felle regjeringen. Dagen ble ganske annerledes enn KrF-leder Knut Arild Hareide så for seg.

- Jeg ble overraska. Jeg satt på t-banen på vei til jobb da noen av mine medpassasjerer fortalte at det hadde skjedd noe. Da så jeg på mobilen at Listhaug hadde valgt å trekke seg på eget initiativ, forteller KrF-lederen til Dagbladet.

Han visste altså ikke at Listhaug ville gå av før resten av Norge fikk beskjeden, noen minutter over 8 tirsdag morgen.

- Du ble litt letta, rett og slett?

- Jeg skjønte at denne dagen ville bli annerledes enn jeg hadde sett for meg. Etter å ha grunnet litt på det, var det første som slo meg at det var riktig ut fra alvoret i saken og hvordan jeg ønsker at den politiske debatten i Norge skal være, sier han.

- Får aldri svar

Det er uklart hva som ville skjedd hvis Sylvi Listhaug ikke selv valgte å gå av som justis- beredskaps- og innvandringsminister i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer