Fikk huden full av Jagland

For full sal ba partiveteran Thorbjørn Berntsen om unnskyldning for Thorbjørn Jaglands angrep på Anne Nyeggen på Oslo Arbeiderpartis årsmøte. Jaglands opptreden var det store temaet blant delegatene i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under sin innledning før ledervalget at Thorbjørn Berntsen beklaget fredagens overhøvling av Anne Nyeggen. Etter å ha manet årsmøtedeltakerne til å avstå fra personangrep, fant veteranen det på sin plass å trekke inn Jagland-episoden.

- Thorbjørn var for hard med deg i går, sa han henvendt til Nyeggen.

Jagland-kritiker

Anne Nyeggen var av dem som gikk åpent ut med kritikk av Jagland i tida før han trakk seg som statsministerkandidat. Intermessoet fredag oppsto etter partilederens tale til årsmøte. Der kom han inn på hvor tøft han hadde hatt det.

Nyeggen tok ordet og forsøkte å komme Jagland i møte, ved blant annet å påpeke at noen av uttalelsene hennes var spisset i mediene.

Da Jagland igjen entret podiet, skal han ha henvendt seg direkte til Nyeggen med ordene:

- Det er på landsmøtet regnskapet skal gjøres opp. Jeg har gjort ganske mye for partiet i ganske mange år. Jeg synes ikke det går an å si hva som helst når man er medlem av et parti. Vi er et parti, ikke et bridgelag. Jeg så hva du sa på TV, Anne Nyeggen. Jeg skjønner ikke at det går an å si slikt på TV.

Begynte å gråte

Anne Nyeggen brøt nærmest sammen og strigråt. Årsmøtedeltakerne reagerte med vantro og sinne.

- En direktør for et konsern hadde aldri tatt en ansatt på en slik måte med folk til stede. Rått, brutalt og uprofesjonelt, var karakteristikker delegater kom med i går.

- Klart du blir lei deg når du får ei sånn skyllebøtte fra partiets leder med 400 mennesker til stede. Jeg venter meg et brev fra Jagland, sier Anne Nyeggen.

Hun mener hun slett ikke var krass mot Jagland i sitt årsmøteinnlegg, men angrer på noe av det som tidligere er kommet på trykk i pressen.

- Nå vil jeg ikke si mer. Jeg ønsker først og fremst å bidra til ro i Arbeiderpartiet.

Thorbjørn Berntsen forstår de sterke reaksjonene, men sier han også har vært i Jaglands situasjon.

- Jeg har sjøl hatt dårlig samvittighet når jeg har gått over streken i kampens hete. Thorbjørn var nok litt opphausa. Da kan sånt skje. Jeg tror han angrer.

- Har Jagland bedt deg beklage angrepet på Anne Nyeggen?

- Nei, jeg gjorde det på eget initiativ. Fordi jeg syntes det var nødvendig.

VENTER Anne Nyeggen forventer en skriftlig unnskyldning fra Jagland.