Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk hull på magen

Trygve Hjorth (73) spiste hjertemedisin og fikk hull i magesekken. Han hadde ikke hatt noen bivirkninger før han plutselig en dag ble kvalm og spydde så blodet fosset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trygve Hjorth fra Brumunddal tror den blodfortynnende medisinen Albyl E 160 milligram har skylden for at han for ett år siden fikk hull i magesekken.

Albyl E gis til mange som har hatt hjerteinfarkt for å minske risikoen for nye infarkt.

Selv hadde Trygve Hjorth hatt tre infarkt og tok flere hjertemedisiner. For et par år siden fikk han utskrevet Albyl E 160 milligram på hvit resept. I mars i fjor kom de dramatiske bivirkningene som kunne fått tragisk utfall.

Blodet fosset

- Jeg satt og leste avisa da jeg plutselig fikk kul på magen. Jeg ble kvalm og gikk på do. Der spydde jeg så blodet fosset. Etter den tredje runden fant jeg det best å ringe legen min, forteller Trygve Hjorth til Dagbladet.

Han svimte av i ambulansen. Da han kom til sykehuset på Hamar og ble undersøkt, viste det seg at han hadde fått hull i magesekken.

- Da legen hørte at jeg tok Albyl E, sa han at jeg ikke var den første og heller ikke kom til å bli den siste som kom inn med hull i magesekken, forteller Hjorth.

Levert tilbake

Trygve Hjorth var heldig. Hadde magesekken sprukket et annet sted og tatt en større blodåre, hadde han ikke levd i dag.

- Jeg leverte boksen med Albyl E tilbake til apoteket, og har ikke brukt medisinen siden. Jeg var helt slått ut i et halvt år etterpå og sleit med mageproblemer. Men hjertet mitt klarer seg godt med hjelp av andre medisiner, og nå har jeg det bra - ikke minst takket være mitt gode humør. Jeg var heller aldri redd.