Fikk hurtigbehandling i UDI

Departementsråd Ellen Seip kontaktet UDI for å få fortgang i statsborgersøknaden i september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hadde ikke statsminister Jens Stoltenberg ønsket Manuela Ramin-Osmundsen som ny integreringsminister, hadde hun neppe vært norsk statsborger i dag.

80 prosent av behandlingene av statsborgersøknadene blir behandlet innen 10 måneder å, mens Ramin-Osmundsens søknad ble behandlet på i overkant av sju måneder. Hun fikk sitt norske statsborgerskap for to uker siden.Departementsråd Ellen Seip i Arbeids- og inkluderingsdepartementet tok to ganger personlig kontakt med direktør Ida Børresen i UDI, i forbindelse med søknaden om statsborgerskap for Manuela Ramin-Osmundsen.

Kontakt på topplan

Den første kontakten var i slutten av september. Seip ringte og lurte hvordan prosedyrene rundt skifte av et statsborgerskap var. Den nyutnevnte statsrådens navn ble ikke nevnt i denne samtalen.

Så, noen dager senere, i begynnelsen av oktober, ringer Seip UDI-direktøren på nytt. Denne gangen var hun mer konkret og anmodet om UDI kunne prioritere saksbehandlingen av Manuela Ramin-Osmundsens statsborgersøknad. Ingen kontakt ble gjort skriftlig, bare muntlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer