Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

VOLDTEKTSPARAGRAFEN

Fikk ikke flertall for å fjerne samleie fra straffeloven

Men Kjell Ingolf Ropstad vil fremme forslaget på nytt til høsten.

SKUFFET: Kjell Ingolf Ropstad (KrF), nestleder i justiskomiteen, er skuffet over å bli nedstemt i stortingssalen, men har ikke gitt opp håpet om å endre straffeloven. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKUFFET: Kjell Ingolf Ropstad (KrF), nestleder i justiskomiteen, er skuffet over å bli nedstemt i stortingssalen, men har ikke gitt opp håpet om å endre straffeloven. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): KrFs nestleder Kjell Ingolf Ropstad fikk bare støtte fra Senterpartiet og MDG i Stortinget i dag på sitt forslag om at «Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å endre straffelovens §§ 292 og 300 ved å ta bort begrepet «voldtekt til samleie», uten å endre realiteten i straffebudene. Dette for å tydeliggjøre at voldtekt er alvorlig kriminalitet og ikke har noe med frivillig samleie å gjøre.»

Til Dagbladet i går sa Ropstad at voldtekt ikke har noe med samleie å gjøre, fordi et samleie er basert på frivillighet, uten vold og truende atferd.

Ropstad, som er nestleder i justiskomiteen, er skuffet over at forslaget hans ikke fikk gjennomslag, men har ikke gitt opp håpet om å fjerne samleie-begrepet fra straffeloven.

- Ofte må ting modnes litt. Jeg har fått positive tilbakemeldinger fra flere representanter, som er enig i prinsippet, men som mener at saken trenger grundigere behandling. Derfor vil KrF komme tilbake med et mer gjennomarbeidet forslag til høsten i den nye stortingssesjonen, sier Kjell Ingolf Ropstad til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!