Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk ikke lage påbygg - rev istedet hus til 31 millioner kroner i Asker

Utbygger vil ha bolig på 1000 kvadratmeter der hus fra 1932 stod.

 BLIR REVET:  Strandveien 24 A på Vettre i Asker ble i sin tid kjøpt for 31 millioner. Nå rives det etter at eieren ikke fikk bygge ut villaen, skriver Budstikka. 
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
BLIR REVET: Strandveien 24 A på Vettre i Asker ble i sin tid kjøpt for 31 millioner. Nå rives det etter at eieren ikke fikk bygge ut villaen, skriver Budstikka. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bærumskvinnen Ellen Karlsen Raaholt ville bygge på villaen. Etter at hun ikke fikk viljen sin, valgte hun å rive hele kåken.

Siden 1932 har det stått et hvitt bygg i Strandveien 24 A på Vettre.

Da Dagbladet kom til adressen i går, var det aller meste av Asker-villaen lagt i grus. Huset ble opprinnelig kjøpt for 31 millioner, og selve eiendommen står nok for en stor del av verdien.

Ifølge Budstikka søkte Ellen Karlsen Raaholt opprinnelig om å få bygge på huset, men etter at fylkeskommunen frarådet endringen fikk hun ikke nødvendige byggetillatelser fra kommunen.

Fikk ja til riving Dagbladet har ikke fått kontakt med villaeier Ellen Karlsen Raaholt som også står som eier av Asker-firmaet Oxer eiendom.

Budstikka skriver at utbyggers begrunnelse for å rive huset blant annet var fukt og råte i kjelleren og lukt av rotter. Det argumenteres også med behov for en ny grunnmur som skal tåle en planlagt utbygging på huset. hevder også at det måtte bygges ny grunnmur for å tåle utbyggingen av huset.

Dette har hun fått ja til av kommunen.

I kommunens godkjenning av den utvidede rivetillatelsen er problemene utbygger beskriver konstatert.

Eksisterende tørrmur vil heller ikke være stabil som fundament for ny bebyggelse, står det i dokumentet.

- Vi har ikke vurdert denne boligen som så verneverdig at verneverdien oversteg behovet for en bedre bolig, sier overingeniør Sverre Wold i Asker kommune til Dagbladet.

Ikke forskjellsbehandling Budstikka viser videre til klager fra naboer som mener at kommunen gitt Raaholt særbehandling i denne saken.

- Vi er mange som har søkt om langt mindre endringer og fått nei, mens de her tydeligvis bare kan dure på og rive ned et helt fantastisk hus. Andre får jo ikke lov til å bygge et karnapp en gang, sier en ikke nabo ifølge Budstikka.

Kommunen avviser på sin side forskjellsbehandling.

- Vi vurderer hver tomt enkeltvis med tanke på verneverdi og utbyggernes interesser. I dette tilfellet ble ikke verneverdien vurdert som stor nok til å stoppe endringene, sier overingeniør Sverre Woll til Dagbladet om vurderingene som er blitt gjort.

Han legger til at boliger som blir regulert som verneverdige gjerne er svært gamle eller har en spesiell arkitektonisk verdi.

Totalt skal arealet som rives utgjør 429 kvadratmeter.

Ifølge Budstikka planlegger utbygger nå en bolig på over 1000 kvadratmeter på tomta

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!