Fikk ikke mat på tre døgn

Demente Einar Holst (89) fikk verken mat eller drikke da han lå med brukket lårhals i tre døgn før han ble operert på Sentralsykehuset i Akershus (SiA).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den gamle mannen ble operert natt til i går etter at sønnen, Einar Johan Holst som er utdannet sykepleier, hadde sendt en illsint faks til sykehuset.

- Nå står det heldigvis bra til med far, men dette har vært en traumatisk opplevelse. Det er jo tragisk at man må gå til avisa og bli fly forbannet før det skjer noe, sier Einar Johan Holst.

Slett behandling

Til vanlig er Einar Holst pasient på Nesoddtunet bo- og behandlingssenter på Nesodden.

- Ved et uhell falt far ut av senga og brakk lårhalsen. Etter at røntgenbildene var gjennomgått, konkluderte vakthavende lege på Ski sykehus med at lårhalsen var brukket. Da var klokka 24 onsdag kveld, forteller Holst junior.

- Jeg vet jo ikke hvilke pasienter som ble prioritert foran far. Men vi kan ikke akseptere at en gammel og forvirret mann skal ligge fastende i tre døgn før det skjer noe. I tillegg var omsorgen som ble vist min far, under pari kurs. I faksen jeg sendte sykehuset, la jeg ikke fingrene imellom, sier han.

Regelbrudd

- Pasienter som faster, bør opereres innen 24 timer hvis det ikke oppstår problemer som gjør at man velger å se an situasjonen. Det hender jo også at andre pasienter må gå foran i operasjonskøen. Men det er for lenge å ligge fastende i tre døgn, sier pasientombudet i Akershus, Irma Iversen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer