Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Årdal bilservice

Fikk ikke søkere til mekanikerjobb. Må legge ned

Årdal Bilservice kaster inn håndkledet.

AVVIKLER VERKSTEDET: Årdal Bilservice fikk ikke en eneste søknad fra faglært mekaniker til ledig jobb. Nå legger eieren ned. Bensinstasjonen på Årdalstangen skal drive videre. Foto: Google Street View
AVVIKLER VERKSTEDET: Årdal Bilservice fikk ikke en eneste søknad fra faglært mekaniker til ledig jobb. Nå legger eieren ned. Bensinstasjonen på Årdalstangen skal drive videre. Foto: Google Street View Vis mer

Det melder Porten.no.

- Det er med tungt hjerte at vi meddeler at vi dessverre er i gang med avvikling av verksteddriften her på Årdalstangen, skriver Stina Onsum Berg, marknadsansvarlig i Mjøsbil AS i ei pressemelding til selskapets kunder.

Årsaken er, ifølge eieren Mjøsbil AS, at verkstedet ikke har fått inn en eneste faglært søker til en ledig mekanikerjobb.

- Veldig trist

- Det er veldig trist for arbeidsplasser og lokalsamfunnet. Det burde ikke være så vanskelig å få tak i faglært mekaniker, men vi opplever at dette er vanskelig også i mjøsregionen hvor vi holder til, sier Onsum Berg til Dagbladet.

Da forrige eier av verkstedet gikk konkurs, gikk Mjøsbil inn og overtok driften. De følte de hadde et forhold til verksstedet som hadde vært kunde av dem på deler.

- Tidligere forsvant mange mekanikere til oljebransjen, men jeg tror også dette yrkesfaget blir nedprioritert i skolen. Det er blitt et slags B-fag, sier Onsum Berg.

Hun ser likevel ikke helmørkt på framtida.

- Styrke yrkesfagene

AVARER: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) oppfordrer sterkt flere unge til å ta yrkesfag. I dag er Oslo avhengig av utenlandsk arbeidskraft og trenger flere hender i en rekke yrker. Video: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer

- Mange tar til orde for å styrke yrkesfagene generelt. Det er bra, for det trengs å styrke dette ganske så bredt.

Onsum Berg opplyser at Mjøsbil AS har forsøkt å lufte interessen for om noen vil ta over verksteddriften, men responsen har uteblitt.

- Som en konsekvens av dette er vi i gang med å avvikle driften, og vil kun drive verkstedet fram til fredag 6. september, sier hun, ifølge Porten.no.

Bensinstasjonen og vaskehallen vil fremdeles være i drift etter 6. september.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling