- Fikk ikke sove

Kjell Magne Bondevik ble utslitt fordi han feilberegnet hvor mye krefter han hadde brukt på å være så tilgjengelig både overfor mediene og folk flest da alt var bare medgang. Da nedturen plutselig kom, fikk han en reaksjon, ikke en depresjon. Han mistet nattesøvnen, men hans helsetilstand har aldri vært så alvorlig som det inntrykk enkelte har skapt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette er den bastante oppfatningen på så godt som alle nivåer innen sentrumspartiene. I morgen tidlig tar Kjell Magne Bondevik plass i statsministerstolen igjen etter tre og en halv ukes sykefravær med den nå så berømmelige diagnosen «depressiv reaksjon».

Den tolkning av diagnosen som nå synes å være den mest utbredte i regjeringskretser er at Bondevik fikk en reaksjon, og at det er en noe mer kortvarig og mindre dyptgående affære enn en depresjon.

Dette er imidlertid en vurdering gjort av Bondeviks nærmeste i politikken, og ikke en endret diagnose fra hans lege, Bjørn Lande. Lande ville ikke i går kommentere analysene gjort av Bondeviks politiske venner. Han vil heller ikke si noe om Bondevik faktisk er friskmeldt.

- Jeg er legen hans fremdeles, er hans eneste kommentar.

Siste frist

Samtidig er det en klar oppfatning, også i sentrumspartiene, at datoen for Bondeviks tilbakekomst, ikke kunne vært satt seinere. Torsdag er siste regjeringskonferanse før statsbudsjettet legges fram, og Bondevik må være til stede hvis formuleringen «tilbake i god tid før statsbudsjettet legges fram», skal kunne forsvares. Og det er ikke bare i pressen og ute blant folk man har undret seg de siste ukene. I regjeringsbyråkratiet har ingen egentlig visst hvor syk Bondevik er eller har vært. Dette har enkelte tolket som et tegn på at han har vært sykere enn det som har blitt opplyst i pressemeldingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer