Fikk ikke svar på nødnummeret

110-sentralen i Vestfold har satt i gang en intern gjennomgang etter at en mann omkom i en boligbrann på Tolvsrød i Tønsberg natt til i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for gjennomgangen er at en nabo som varslet om brannen, ikke fikk svar på nødtelefonnummeret 110. Naboen ringte deretter til politiets alarmnummer 112. Politiet varslet så alarmsentralen igjen. Dette medførte at utrykningen ble forsinket.

- Forsinkelsen ble på fem-seks minutter. Dette er en tragisk hendelse, og det er trist at ting ikke fungerte. Nå er vi i gang med full gjennomgang for å finne ut om det var rutinesvikt eller teknisk svikt som var årsaken, sier daglig leder Jan Olav Vagle i Vestfold 110-sentral til NTB.

Det var to personer til stede i boligen som brant. Den ene personen, en 75 år gammel kvinne, kom seg ut og fikk varslet en nabo. Den andre personen, en 39 år gammel mann, ble funnet omkommet av brannvesenet inne i boligen.

Det ble forsøkt gjenopplivning av personen på stedet, men livet sto ikke til å redde, opplyser operasjonsleder Tor Engelstad i Vestfold politidistrikt til NTB.

Politiet ble varslet om brannen klokken 2.35 natt til fredag.

(NTB)

En mann omkom i en brann i dette huset på Tolvsrød i Tønsberg natt til fredag. Nå varsler 110-sentralen i Vestfold full gjennomgang av egne rutiner etter at en nabo som varslet om brannen, ikke fikk svar på nødtelefonnummeret 110.