Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk ikke svar på teltgåten. Nå avsløres oksedramaet

Politiet i Aurland ba om hjelp fra publikum til å løse et telt-mysterie.

ETTERLATT: Dette er et av to telt som politiet mener er etterlatt i Aurland. Teltene har stått der siden i alle fall 19. juli. Nå er mysteriet løst. Foto: Politiet
ETTERLATT: Dette er et av to telt som politiet mener er etterlatt i Aurland. Teltene har stått der siden i alle fall 19. juli. Nå er mysteriet løst. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden torsdag 19. juli hadde to telt stått oppført ved Seltuftvatnet i Aurland kommune. Siden hadde ingen observert noen personer ved teltene.

Igjen i teltene politiet mente var etterlatt, lå det eiendeler og mat.

Torsdag formiddag sendte politiet ut en pressemelding hvor de ba om hjelp til å oppklare teltmysteriet. Nå har mysteriet blitt løst.

Bekymringsmelding

I forgårs fikk politiet en bekymringsmelding om de to teltene. I går ba de Røde Kors og hytteeiere og fastboende i området, om hjelp til å undersøke plassen, ligger øst for Vatnahalsen ved sørenden av Seltuftvatnet.

- Basert på informasjonen vi fikk i går, er politiet nå på vei til plassen for å undersøke området og selve teltene, sa politioverbetjent Magne Knudsen ved lensmannskontoret i Årdal til Dagbladet tidligere i formiddag.

Det var heller ingen savnetmeldinger i området.

ETTERLATT: I de to teltene ble det funnet eiendeler og mat. Foto: Politiet
ETTERLATT: I de to teltene ble det funnet eiendeler og mat. Foto: Politiet Vis mer

Pressemeldingen fikk stor medieoppmerksomhet i hele landet.

- Håpet er at telteierne ser dette, og tar kontakt med oss, sa politioverbetjent Knudsen.

Og det var nettopp det som skjedde.

Skremt av oksekalver

I en pressemelding skriver politiet at de har fått forklart at det var fire voksne og fire barn som hadde satt opp telt ved vannet 19. juli.

Deretter skal de åtte ha skremt vekk fra teltplassen av oksekalver. De skal ikke ha turt å vende tilbake for å hente igjen teltene, maten eller utstyret.

Politiet skriver at alle åtte har det fint.

Flåmsbanen har holdested i Aurland og er et populært turistmål.