Privatisteksamen

Fikk ikke ta eksamen: - Uholdbart

Dennis Lund Schjetne (19) havnet i karantene fordi han var på jobb. Nå må han vente et helt år før han kan starte på høyere utdanning.

MÅ VENTE: Dennis Lund Schjetne (19) må vente ett år før han kan begynne å studere, da han ufrivillig havnet i coronakarantene. Foto: Privat
MÅ VENTE: Dennis Lund Schjetne (19) må vente ett år før han kan begynne å studere, da han ufrivillig havnet i coronakarantene. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det var en gjest på sportspuben der jeg jobber som hadde fått påvist viruset. Jeg var ikke engang nærkontakt til vedkommende, men ble likevel sendt i karantene. Nå mangler jeg dokumentasjon som jeg trenger for å komme inn.

Det sier 19 år gamle Dennis Lund Schjetne fra Eidsvoll til Dagbladet. Hendelsen fant sted i slutten av mai, og nå reagerer han på at han må vente et helt år, før han får muligheten til å få et fullstendig vitnemål.

- Planen var å starte på lærerstudiet i Elverum, men nå blir det mest sannsynlig et år på folkehøyskole. Det er fryktelig leit at jeg ikke får muligheten til å studere sammen med det samme kullet som jeg har gått på skole med i 13 år, sier han.

- Fryktelig urettferdig

19-åringen får støtte fra stortingsrepresentant Åsmund Aukrust (Ap).

- At man ikke har fått gjort noe med dette er helt uholdbart. Det er flere elever som risikerer å måtte vente et helt år om de ikke får tatt eksamen dette året, sier Ap-politikeren.

Han synes det er spesielt at regjeringen ikke har fått gjort noe med dette, ettersom det har gått over ett år siden coronapandemien først traff landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer