Fikk ikke ta farvel

Marita Olaussen (34) rakk aldri hjem til sin døende far i Berlevåg. Da flyet hennes ble forsinket, trodde hun det korresponderende Widerøe-flyet skulle vente i Kirkenes. Men flyet lettet idet hun ankom flyplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

34-åringen måtte vente i Kirkenes over natta og ta taxi de 28 milene til Berlevåg sammen med sønnen Andreas (15 md) morgenen etter. Halvannen time før de var fremme i Berlevåg, fikk hun beskjed om at faren (83) var død.

- Ble beroliget

- Det hadde betydd så uendelig mye å få tatt et siste farvel, sier kvinnen.

Olaussen er bosatt i USA, men kastet seg på første fly til Norge da hun fikk vite at faren var syk og lå for døden. Underveis til Kirkenes fikk SAS-flyet problemer med en motor, og flyet ble ca. en time forsinket.

- Jeg skjønte at det ville bli vanskelig å rekke flyet videre hjem til Berlevåg. Jeg forklarte situasjonen for kabinpersonalet. De beroliget meg og sa at Widerøe-flyene pleier å vente når korresponderende fly er forsinket. Jeg fikk forståelsen av at kabinpersonalet ga beskjed videre til Widerøe, sier Olaussen.

Bittert

Men Widerøe skal aldri ha fått forespørsel om å vente.

- Ansvarlige på Widerøes hovedsentral i Bodø sa de ikke hadde hørt om saken, men at flyet mest sannsynlig ville ventet dersom SAS hadde sagt fra, sier kvinnen. Hun synes det er bittert å tenke på at hun kunne ha rukket hjem til farens dødsleie.

- Det er ingen tvil om at kabinpersonalet hos SAS forsto hvor fortvilet jeg var, og de kunne vel gitt beskjed til Widerøe, sier Olaussen.

På grunn av nattestengte veier hadde hun ingen annen mulighet enn å vente til neste dag med å reise videre.

- Vi ønsker en forklaring på hvorfor SAS behandlet oss slik, sier 34-åringen.

SORG: Marita Olaussen skulle gjerne ha sagt et siste farvel til sin far før han døde. Hun synes det er bittert å tenke på at hun kunne rukket hjem hvis flyet hadde ventet.