Fikk ikke tale

Øystein Hedstrøm og Vidar Kleppe fra Frp får ikke holde flere folkemøter om innvandringspolitikk. Kveldens møte i Oslo er avlyst, etter at de to ble innkalt til partileder Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Parhestene Øystein Hedstrøm og Vidar Kleppe hadde planlagt å holde folkemøte om innvandring på Grønland i Oslo i kveld. Adresse for dagen var utestedet med det treffende navnet Asylet. Men det blir det ikke noe av. I formiddag innkalte partileder Carl I. Hagen de to til et møte, og etterpå hadde Kleppe og Hedstrøm ingen planer for kvelden - hvertfall ikke på Asylet.

Den offisielle forklaringen er at arrangementet ble avblåst av sikkerhetsmessige grunner, og at politiet har anbefalt å avlyse folkemøtet. Det avviser Oslopolitiet.

- Vi ville bruke betydelige ressurser på møtet for å sikre det, men jeg vil ikke si at folks liv og helse sto i fare. Vi kan selvfølgelig aldri være 100 prosent sikre, men så dette som et greit arrangement. Beslutningen om å avlyse det er arrangørens egen vurdering, sier politiførstebetjent Snorre Haugan til NTB.