Fikk ikke tatt farvel

Trond G. Kristoffersen(47) og hans familie er oppbrakt over Økokrim som ikke tillot Kristoffersen å reise til Hammerfest for å besøke sin far før han døde i går formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kristoffersen hadde selv et sterkt ønske om å reise til hjembyen Hammerfest for å besøke sin svært syke far på 80 år. Faren ble for to uker siden operert ved Rikshospitalet for en hørselskade, men ble alvorlig syk i etterkant av denne.

De siste dagene har både Kristoffersens bror og to søstre vært hos sin døende far. Trond Kristoffersen fikk tillatelse av Økokrim til å reise til Hammerfest, men forutsetningen for dette var at han aksepterte å overnatte i arresten hos politiet i hjembyen. En politibetjent skulle følge ham nordover.

Dette nektet Kristoffersen fordi han mente det var nedverdigende. Han hadde ikke lyst til å gjenoppleve det ydmykende møtet med hjembyen han hadde tidligere i vinter da han måtte overnatte i fyllearresten under et besøk hos sine foreldre.

Kristoffersens advokat, Anders Brosveet, har tidligere forsøkt å få sin klient løslatt fra varetektsfengsel.

Utenkelig

- Jeg anser det utenkelig at Kristoffersen skulle ha noen mulighet til å forspille bevis, selv om han skulle gå inn for det, sier Brosveet til Dagbladet.

Førstestatsadvokat Morten Eriksen sier til Dagbladet at Økokrim fredag tilbød Kristoffersen å overnatte på et hotell i Hammerfest fram til søndag, men at Kristoffersen takket nei.

Ifølge Kristoffersens familie, kom dette tilbudet altfor seint. Kristoffersen skal først under en framstilling hjemme hos kona i villaen på Snarøya søndag ettermiddag ha vurdert tilbudet fra Økokrim. Farens helsetilstand var da så dårlig at han kunne dø når som helst. I går formiddag døde han.

Dagbladet er kjent med at Kristoffersens familie er opprørt over Økokrims opptreden overfor Kristoffersen som nå har sittet tilsammen over ni måneder i varetekt i Oslo fengsel med brev- og besøkskontroll. Sist torsdag møtte hans lille datter på fem år sammen med moren Yaa Whitney i Oslo tingrett for å hilse på sin far i en av rettspausene. Kristoffersens datter har vært behandlet for kreft etter at han ble arrestert.

Trond Kristoffersen hadde besøk av advokat Anders Brosveet i fengslet i går kveld. Det er foreløpig ikke avklart hvilke tiltak Økokrim vil iverksette for at Kristoffersen skal få delta i begravelsen.

Mistet villa

Mens Kristoffersen sitter i fengsel, har den andre hovedtiltalte, Torgeir Stensrud, vært løslatt siden januar i fjor. De to har erkjent de fleste faktiske forhold uten å ta stilling til skyldspørsmålet. Forskjellen er at Økokrim mener Kristoffersen gjennom e-mails forsøkte å unndra midler fra sitt private bo da han var på frifot fra januar til slutten av juni. Sist uke inngikk hans 20 år gamle datter forlik med bostyret som betyr at Kristoffersens kone og to barn må flytte ut av 14 millioners-villaen. Den blir trolig solgt i løpet av mai.

Rettssaken er sterkt forsinket. Den fortsetter over påske, men da bare med tre dager i uka fordi de fagkyndige dommerne må bruke resten av uka på sine egne bedrifter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer