Fikk ikke vite at Huitfeldt skulle profileres gjennom homoboka

Mette-Marit skrev forord i bok om å stå fram. Ble kritisert for å drive AP-valgkamp.

OSLO 20090623:               Kronprinsesse Mette-Marit under Aksepts årlige hagekonsert i anledning aidskonferansen Young Leaders Summit II i Fagerheimgata i Oslo tirsdag kveld. Mikrofoner .
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
OSLO 20090623: Kronprinsesse Mette-Marit under Aksepts årlige hagekonsert i anledning aidskonferansen Young Leaders Summit II i Fagerheimgata i Oslo tirsdag kveld. Mikrofoner . Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere soussjef ved Slottet, Carl Erik Grimstad, har kritisert kronprinsesse Mette-Marit for å ha skrevet forordet i en nylig utgitt bok som statsråd Anniken Huitfeld er redaktør for.

- Det er dumt av henne. Når boka gis ut en knapp måned før valget er det klart at den er en del av et valgkampopplegg, sier Grimstad til Dagbladet.

Han har utdypet sin kritikk overfor avisa Vårt Land:- Kongehuset har en rolle: å være nasjonalt samlende. Den dagen de ikke lenger er det, er det ikke lenger behov for et kongehus.

Mette-Marit visste ikkeNå viser det seg at kronprinsessen ikke ble gjort oppmerksom på at Huitfeldt skulle profileres som redaktør av boka.

12. mai i år sendte Barne- og likestillingsdepartementet et brev til kronprinsesse Mette-Marit med forespørsel om kronprinsessen ville kaste glans over ei bok om å komme ut som homofil.

Brevet er undertegnet av Kurt Ole Linn, som står som redaktør av den nyutgitte boka «Skapsprengerne» sammen med statsråd Anniken Huitfeldt.

På departementets hjemmesider blir Linn presentert som seniorrådgiver i kommunikasjonsavdelingen. Aschehoug forlag presenterer i tillegg Kurt Ole Linn som statsrådens taleskriver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer