Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk inn klager på bråk fra naboungdom - politimannens reaksjon hylles på nettet

Stemningen tok en brå vending i nabolaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Gainesville, Florida fikk politiet innsendt en klage om at en gjeng ungdommer laget bråk og spilte basket i et nabolag. Politiet rykket ut for å ordne opp i situasjonen, men det hele endte ganske så annerledes en forventet.

Politimann Bobby White hadde sin egen måte å takle «nabobråket» på.

Hendelsen ble fanget opp av tjenestebilens dashboardkamera, og politimyndighetene i Gainesville delte den i ettertid på Facebook.

Videoen har så langt fått over 15 millioner visninger og 300 000 delinger.
  
Se videoen øverst i saken.

Uventa reaksjon En stressa ungdom vises på videoen når politibilen parkerer få meter fra spillearenaen.

Politimann White går bort til den ene gutten, men i stedet for å gi han kjeft, sier han noe helt uventa:

- Vi har fått en telefon fra naboene som klager over noen ungdommer som spiller basket - er det ikke helt utrolig?
 
Politimann White gir raskt uttrykk for at han ikke har noe problem med at de spiller ball.

Situasjonen tar en overraskende vending når White tar basketballen, begynner å trikse, og sikter mot målnettet.

Ungdommene skjønner at dette er en litt annerledes politimann, og det tar ikke lang tid før alle er med på leken.
 
- La ungdom være ungdom Ifølge Daily Mail skal White ha uttalt hvor viktig det er å støtte ungdom som har det gøy med uskyldig lek, og at dette er mye bedre enn å forårsake problemer med kriminelle handlinger.

Etter en stund takker White for spillet, og sier han vil komme tilbake for en ny kamp en annen dag, men da vil ha ta med seg flere kollegaer på laget.

God figur for politiet Responsen på Whites unike måte å håndtere jobben lar ikke vente på seg, og kommentarfeltet flommer over av begeistring.

- Dette kaller jeg gjensidig respekt. Tusen takk White for at du står frem med et godt eksempel på hvordan politiet skal involvere seg i samfunnet vårt, mener en av leserne.

Politidepartementet skal i etterkant ha sendt ut en uttalelse der de forteller at de vil fortsette å sette fokus på ungdom som bedriver kriminalitet, ikke dem som velger å bruke fritiden på ballspill.

Kritikk av politiet USAs politi har de siste årene stått overfor sterk kritikk fra både sivilbefolkning og politisk hold. Blant annet har politidrapet på Michael Brown fått stor oppmerksomhet.

Dagbladet omtalte for kort tid siden saken om eks-politimannen som ble dømt skyldig for overgrep og voldtekt, samt en epsiode der en 12-åring ble skutt og drept av politiet.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media