Fikk ja til prøverørsbarn

Kvinnen i sentrum for den omstridte adopsjonssaken fikk godkjent flere prøverørsbehandlinger før Statens Ungdoms- og adopsjonskontor (SUAK) sa nei til adopsjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ektemannen hennes bekrefter overfor Aftenposten at hun har vært gjennom flere prøverørsbehandlinger, uten å lykkes å bli gravid. Derfor er det et paradoks at SUAK plutselig sier nei til adopsjon, sier lederen for den lokale adopsjonsforeningen der kvinnen bor.

Ulike krav

Ektepar som ønsker prøverørsbehandling må gjennom noen av de samme vurderingene som adopsjonssøkere må gjennomgå. Primærleger og spesialister uttaler seg før behandlingen settes i gang ved de største sykehusene i landet. Også der kan behandling bli stanset dersom paret virker uegnet til å bli foreldre. Overlege Jarl A. Kahn ved Regionssykehuset i Trondheim sier at det er interessant at paret har blitt vurdert egnet som prøverørsforeldre, men ikke som adopsjonsforeldre. Lederen i Adopsjonsforum Norge, Kjetil Leland, presiserer at det å bli foreldre for egne barn ikke representerer de samme utfordringene som det å bli foreldre for andres.

Lederen i adopsjonsforeningen på stedet mener de er blitt utsatt for et politisk spill i denne saken, skriver Aftenposten.

Les også:

Karita trues med mistillit