Fikk jobb - ba Nav-ansatt brenne i helvete

33-åringen var ikke fornøyd med jobben han fikk. Havnet i stedet i retten.

DØMT: En mann fra Rogaland er dømt til å betale bot og saksomkostninger på grunn av meldinger til en Nav-ansatt. Modellklarert
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
DØMT: En mann fra Rogaland er dømt til å betale bot og saksomkostninger på grunn av meldinger til en Nav-ansatt. Modellklarert Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Å stå utenfor arbeidslivet kan være tøft, men det er ikke alltid en jobb faller i smak heller. Det gjorde det i alle fall ikke hos en rogalending i mars i år, kommer det fram av en fersk dom fra Stavanger tingrett.

Det var en mandag ettermiddag at mannen i 30-åra hamret løs på tastaturet og sendte melding til saksbehandleren ved sitt lokale Nav-kontor. Han hadde da nylig kommet seg i jobb, skriver Rogalands Avis.

«Brenn i helvete... Har nå måtte gå inn i en jævla møkka jobb igjen, som får meg til å hate livet på grunn av at du fucka meg over... kunne hatt en kul og kjekk jobb nå MEN NEI...» het det blant annet i meldinga.

Hendelsen ble raskt anmeldt av Nav, og mannen avhørt. Han ble også tildelt et forelegg på 8000 kroner, men dette ble aldri betalt, da mannen mente han ikke hadde gjort noe straffbart.

Svarte ikke til forventningene

Ifølge dommen hadde mannen i forkant av 11. mars vært uten arbeid, og var registrert som jobbsøker hos Nav. Der fikk han også oppfølging av sin saksbehandler. Etter å ha gått uten jobb en lengre periode, fikk han til slutt tilbudet om en stilling via Nav - et tilbud han takket ja til.

I begynnelsen av mars startet den nå dømte mannen i jobben. En jobb han slett ikke var fornøyd med. Noe han ettertrykkelig ga beskjed om via Navs meldingstjeneste.

Det mannen trolig ikke visste, var at jobben han hadde fått, kom via en annen avdeling hos Nav, og ikke via hans saksbehandler. Saksbehandleren var heller ikke klar over at klienten hadde kommet seg ut i jobb, eller i en jobb han ikke ønsket å være i.

Skapte frykt

I meldingen mannen sendte, var også saksbehandlerens adresse oppgitt. Ifølge dommen førte dette til at hun opplevde at skillet mellom hennes arbeid og privatliv ble visket ut.

«Hun var ekstra påpasselig med å holde døren låst hjemme i tiden etter, og var i noen grad redd hun kunne bli oppsøkt av tiltalte i sitt eget hjem», heter det i dommen, hvor retten også legger til:

«Meldingen strekker seg utover det en Nav-ansatt må tåle i sitt arbeid, og er klart straffbar.»

Møtte ikke opp

Mannen ble i etterkant av hendelsen bedt om å møte i Stavanger tingrett, tiltalt for å ha forulempet en offentlig tjenestemann. Det valgte han imidlertid ikke å gjøre, i følge dommen. Det forhindret likevel ikke retten fra å behandle saken.

I retten ble det lagt ned påstand om at mannen skulle dømmes til å betale et forelegg på 9 500 kroner, subsidiært med 19 dagers fengsel. Det ble også lagt ned påstand om at tiltalte skulle betale saksomkostninger. Påstandene ble tatt til følge. Dermed endte mannens totale forelegg på 11 500 kroner.