Fikk jobben hos Eddie

Kenneth Gundersen (31) bytter ut rus og kriminalitet med bakerhatt hos Eddie Eidsvåg. - Ja, jeg har vært en pøbel, og er veldig glad for å kunne starte et nytt liv som bakerlærling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DALE ved Sandnes (Dagbladet): Han var en av 62 personer som reagerte på baker Eddies annonse, der han søkte etter en skoletrøtt pøbel som ville bli baker. Eddie ville ha en rampete gutt, ikke jente, og fikk på pukkelen fra likestillingsombudet.

- Hadde det vært en vanlig annonse, ville jeg aldri ha søkt. Slike som meg har ikke en sjanse, søknaden ville ha gått rett i søpla, mener Kenneth Gundersen.

- Tatt på alvor

Han har fire- fem dommer og to opphold i fengsel med seg videre i livet. Rus har ødelagt mye, men nå starter han med ny giv og vil bygge sin egen framtid.

- Jeg er så glad for å bli tatt på alvor. Her kan jeg være meg sjøl, ingen ser ned på meg fordi jeg har en såkalt utagerende fortid, smiler Kenneth.

I 14 måneder har han vært til rusavvenning. Et par sprekk i en tidlig fase legger han ikke skjul på, men nå tenker han bare framover. Og Eddie Eidsvåg har tro på sin nye lærling.

- Samfunnet vender ryggen til disse menneskene. De har ressurser, de vil noe med livet sitt og de fortjener å bli vist tillit, sier Eddie Eidsvåg til Dagbladet.

En stor dag

I dag åpner han nytt bakeri ved tidligere Dale psykiatriske sykehus utenfor Stavanger. Landbruksminister Lars Sponheim klipper snora, og det blir en stor dag også for lærling Gundersen.

- Jeg vil ikke tilbake til mitt tidligere liv. Jeg er klar til å stå opp tidlig om morgenen for å stå ved bakerovnen, jeg skal vise at jeg er noe annet enn en pøbel, sier Kenneth.

- For Vårherre er vi alle pøbler, flirer Eddie Eidsvåg og gir Kenneth en skulderklapp. Eidsvåg har tro på verstingene, og peker på at det er mye dyrere for samfunnet å reparere skadene enn å forebygge og rekke fram ei hjelpende hånd før de ligger i grøftekanten og tygger asfalt.

PØBELBAKER: - Takk for at du gir meg sjansen, sier straffedømte Kenneth Gundersen (31) til baker Eddie Eidsvåg. Kenneth var en av 62 som svarte på annonsen der Eidsvåg søkte etter versting som ville bli bakerlærling hos ham.