Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk jobbtilbud 2,5 år før studieslutt

De er ikke ferdig med studiene før i 2019 eller 2020, men har allerede fått jobbtilbud etter et fire uker langt internship i Deloitte.

Attraktive studenter: De er ikke ferdig med studiene før i 2019 eller 2020, men har allerede fått jobbtilbud etter et fire uker langt internship i Deloitte. Foto: Finansavisen
Attraktive studenter: De er ikke ferdig med studiene før i 2019 eller 2020, men har allerede fått jobbtilbud etter et fire uker langt internship i Deloitte. Foto: Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: Seks studenter har nylig tilbragt fire arbeidsuker hos revisjons- og konsulentselskapet Deloitte. De har hatt et såkalt winter internship, eller winternship som Deloitte kaller det. Fem av dem har jobbet med årsoppgjøret hos revisjonsklienter, mens én har jobbet i finans.

Med seg ut døren etter siste arbeidsdag fikk de ikke bare nyttig erfaring, alle seks fikk også tilbud om fast stilling etter endte studier. Flere av dem har ikke svarfrist før etter sommeren, skriver Finansavisen.

For til sommeren venter nye internships for enkelte av dem. Og kanskje nye jobbtilbud.

Alle seks har enten to og et halvt eller ett og et halvt år igjen av studiene.

Jakter på NTNU

Men for å finne kandidatene til internship-stillingene har Deloitte ikke først og fremst lett blant dem som studerer revisjon og regnskap.

– Vi ansetter fra et bredt spekter av utdanninger, sier Mats Nordal, partner i Audit & Assurance i Deloitte.

En av utdanningsinstitusjonene Deloitte er spesielt opptatt av å rekruttere fra er NTNU.

– Vi har hatt et ønske om å være mer tilstede blant annet på NTNU, der vi ønsker å synliggjøre revisjon, sier Nordal.

Deloitte retter seg da først og fremst mot dem som går på linjen industriell økonomi. Det gjør Caroline Kiær, som har vært en av dem som nå har hatt et internship. Hun vil være ferdig på NTNU i 2020.

Tekniske ferdigheter

– I min utdannelse har vi først en del ingeniørfag, så mer økonomi. Jeg har ikke hatt så mye økonomi hittil, men jeg merker at jeg synes det er veldig interessant. Og jeg søkte meg hit for å lære mer, sier Kiær.

– Men hvorfor revisjon?

– Mange, inkludert meg selv, tror det kommer til å skje mye på revisjonsfronten de kommende årene.

– Mye kan effektiviseres, og det digitale kan ha et enormt potensial. På dette området kan noen bli overflødige, men det kan også være bruk for annen kompetanse, sier hun.

Deloitte fikk i år rundt 450 søknader til internship-plassene, og de aller fleste kommer fra økonomistudenter.

– Men vi ser ikke bare etter økonomistudenter, men kandidater som har en kombinasjon av tekniske ferdigheter i tillegg til menneskelige egenskaper som ikke nødvendigvis kan læres, sier Nordal.

– Her må også utdanningsinstitusjonene ta ansvar og levere kompetansen som næringslivet trenger.

En prioritering

Store deler av den første uken gikk med til kursing, og etter det jobbet studentene med revisjon.

– Vi har sittet både med små og oversiktlige selskaper for å lære sammenhenger, men også med børsnoterte selskaper der vi har fått et overblikk, sier Hanna Spiten Grønlie.

– Og så har vi hele tiden fått hjelp og tilbakemeldinger, sier Håkon Møller.

Før studentene var klar over at de ville få tilbud om fast stilling spurte Finansavisen:

– Nå har dere jo vært borte fra studiene i fire uker. Hvordan går det?

– Det er jo en prioritering man tar, sier Victoria Somdalen.

– Man studerer jo for å få en spennende jobb, og når man har mulighet til å utforske det man har lyst til allerede under studietiden, så er det en gylden mulighet man bare må ta.

– Jeg har egentlig hatt eksamen i januar, så jeg må ta de når jeg nå kommer tilbake. Men utbyttet av å være her er absolutt verdt det, sier Henny Tandberg Hansen, som studerer ved CBS i København.

– Gjennom studietiden er jo målet å lære mest mulig, og det føler jeg at vi har gjort her.

– Har arbeidslivet overrasket dere på noe vis?

– Jeg er litt overrasket over hvor sosialt man har det på jobben. Dessuten er miljøet litt mindre strengt enn jeg hadde sett for meg på forhånd, sier Victoria Somdalen.

– Jeg ble også litt overrasket over friheten vi har fått, både med tanke på når vi vil jobbe og hvordan, sier Jørgen Tvedt.

Arbeidsoppgaver

I løpet av de 11 årene hvor Deloitte har tilbudt internship, har mange endt opp med jobb i selskapet.

– Gjennom internship-ordningen får vi muligheten til å vise oss frem, og hva en karriere i revisjon kan by på, sier Nordal.

– Vi synliggjør hvilke arbeidsoppgaver man kan forvente i revisjon, og kan forhåpentligvis bidra med både innsikt og ansvar.

– Målet er jo at de skal få innblikk i oss som selskap, sier Maria Brevik, rekrutteringsansvarlig i Deloitte.

– Et internship er jo som et langt jobbintervju, og det tar vi ikke lett på.

Flere økonomisaker:

Beste børsuke siden 2013

Slik takket Snap nei til 24 milliarder

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!