Fikk jobbtilbud, ble rasende på Raymond Johansen

Varaordfører Kamzy Gunaratnam ut mot Rødt: - Populister som ikke tar klimasaken på alvor og ikke vil lytte når politikken blir komplisert.

VILLE IKKE BLI VARAORDFØRER: Men i dag liker Kamzy Gunaratnam jobben sin så godt at hun ikke ønsker å ta steget opp som ordfører. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
VILLE IKKE BLI VARAORDFØRER: Men i dag liker Kamzy Gunaratnam jobben sin så godt at hun ikke ønsker å ta steget opp som ordfører. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kamzy Gunaratnam (31) ble Oslos yngste varaordfører for fire år. Den gang syntes hun ikke noe særlig om det.

- Da Raymond Johansen ville gjøre meg til varaordfører sa jeg først klart nei. «Jeg har ikke tid til de greiene der», tenkte jeg. Men Raymond var bestemt, han nektet å gi seg, sier Gunaratnam.

- Hvorfor ville ikke du?

- Jeg ville bli leder av byutviklingskomiteen og drive med politikk. Men Raymond var sikker på at jeg kunne være en stemme for unge i Oslo, spesielt dem med fremmedkulturell bakgrunn.

- Fikk han rett?

- Jeg håper da det. Og da pappa fikk høre at jeg ble varaordfører begynte han å gråte.

- Gråt du?

- Nei, jeg var fortsatt forbanna på Raymond, sier Gunaratnam og ler høyt.

Vil ikke bli ordfører

Hun kalles helst Kamzy, og i dag trives hun så godt som varaordfører at hun rett og slett ikke ønsker å ta steget opp som ordfører i Norges mest folkerike kommune. Vendepunktet var muligheten til å holde en tettere dialog med Oslos ungdom.

- Marianne Borgen gjør en fantastisk jobb som ordfører. Hun er mye tryggere i den rollen enn jeg noen gang kunne blitt. Jeg tror jeg kan gjøre en forskjell som varaordfører. Ordførerjobben krever en moderlig figur som Marianne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer