Fikk jobbtilbud fra First House

Men Erik Solheim takker nei.

VIL IKKE BLI LOBBYIST: Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim, som får sparken i Kongen i statsråd i dag. Foto: Espen Røst / Dagbladet
VIL IKKE BLI LOBBYIST: Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim, som får sparken i Kongen i statsråd i dag. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Erik Solheim, som i dag offisielt kastes ut av regjeringen i Kongen i statsråd, har allerede fått jobbtilbud fra PR-byrået First House.

First House-partner Bjarne Håkon Hanssen skal etter det Dagbladet forstår ha tatt kontakt med Solheim via sms. Men Erik Solheim takker høflig nei tilbudet.

- Det er hyggelig å bli spurt, og det er få statsråder jeg har satt sånn pris på å få jobbe sammen med som Bjarne Håkon. Men dette er nok ikke noe jeg kunne tenke meg å jobbe med, sier Erik Solheim, som ennå ikke hadde gitt Hanssen et svar da han snakket med Dagbladet i går kveld.

Samler toppene Administrerende direktør i First House, Per Høiby, sier dette:- Det kan jeg ikke bekrefte. Jeg vil aldri kommentere en slik prosess, uansett om det var noe i det eller ikke.

Dersom eksministeren hadde takket ja, hadde han vært i selskap med en rekke andre toppbyråkrater, eks-statsråder og eks-statssekretærer som den seinere tida har gått til lobby- og konsulentjobb i PR-bransjen. Trolig ville han fått staten som kunde. First House er det byrået som har rekruttert ivrigst fra statsminister Jens Stoltenbergs mannskaper. I går ble det kjent at Morten Wetland, som for tiden jobber i New York som Norges FN-ambassadør, går over til byrået. Ikke lenge før meldte Stoltenbergs tidligere statssekretær Torbjørn Giæver-Eriksen overgang. Byrået har fra før knyttet til seg tidligere statssekretær Ketil Lindseth og tidligere statssekretær og rådgiver for Stoltenberg, Jan-Erik Larsen. Bjarne Håkon Hanssen, har tidligere vært statsråd og stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet. I tillegg jobber det tidligere Høyre- og Frp-politikere samt eksjournalister i byrået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer