Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk kjeft - Skulle drepe kapteinen

Seks sjømenn og kaptein arrestert etter dødsfall på norsk båt ved de Arabiske Emirater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kapteinen og sju sjømenn om bord på det bergenske tankskipet «Champion Pioneer» fra Bergen har sittet i arrest i over en uke etter at en sjømann ble funnet død om bord mandag 6. februar.

Ifølge den indiske nyhetstjenesten Hindustan Times skal mannen ha blitt slått ihjel over en krangel om tegneserier.

Bergens Tidende og flere indiske medier spekulerer nå om dødsfallet kan ha skyldes en krangel om de omstridte Muhammed-tegningene.

Dette avvises bestemt av skipets norske reder, direktør Arne Viste i Champion Shipping.

Fikk kjeft av kapteinen

Det var den 31 år gamle sjømannen Sudheer Nonia som ble funnet død.

- Dette har ingenting med Muhammed å gjøre. Folk begynner ikke å sloss om bord på grunn av karikaturer eller tegneserier. Det er hinduer om bord i den båten, sier Viste til Dagbladet.no.

- Det vi vet har skjedd er at den avdøde - som jobbet som reparatør om bord - samme dag fikk beskjed av kapteinen at han ikke gjorde jobben sin. Midt på natten slo han til noen kolleger på båten, og sa han skulle opp og drepe kapteinen. Han gikk til angrep på kapteinen, og ble etter et basketak lagt i jern. Senere ble han funnet død, sier Viste til Dagbladet.no.

Skap fullt av medisin

Viste oppgir til Dagbladet.no at den avdøde hadde skapet fullt av medisiner av ulike slag, og de har fått opplysninger om at mannen var i psykisk ubalanse og muligens ruset da han natt til mandag forrige uke gikk til angrep på kapteinen.

Kapteinen og seks av besetningen på 27 sitter nå fengslet i Fujaira. Flere av disse regnes som vitner og er ikke mistenkte, men får ikke slippe ut av fengselet før saken har vært i retten.

Hele mannskapet er innleid fra et indisk selskap. De sju fengslede og den avdøde er erstattet, og skipet har forlatt Fujaira og fortsatt sin normale drift.

Bergensselskapet har nylig kjøpt skipet brukt, og hendelsen skjedde på den første turen fra overtagelsesstedet Singapore til de Forente arabiske emirater.

Norsk politi nektes

Selv om hele mannskapet om bord er indiske, er norsk politi koblet inn fordi skipet er norsk, og dødsfallet skjedde i internasjonalt farvann.

Ole Bjørn Mevatne i Hordaland politidistrikt er i Fujaira i Emiratene, sammen med fire etterforskere fra Kripos. Men norsk politi får ikke etterforske saken.

- Politiet her ser på oss som turister, og tar imot oss som gode kolleger. Men der stopper det også, sier politiadvokat til Bergens Tidende.

NYINNKJØPT: Dødsfallet skjedde på den første turen etter at bergensrederen Champion Shipping kjøpte den 40 000 tonns store tankeren brukt i Singapore.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media