Fikk kjeft av Jens

Miljøvernministeren fikk kjeft etter lovnad om utslippsreduksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Jens Stoltenberg skal ha satt miljøvernminister Helen Bjørnøy på plass etter at hun garanterte et norsk CO2-kutt på minst 20 prosent.

- Jeg kan garantere at regjeringen vil foreslå et CO2-mål som er minst like strengt som det EU-kommisjonen har foreslått. Vi skal ikke være dårligere enn EU, sa Bjørnøy (SV) til Aftenposten tidligere denne måneden.

Lenger enn EU

Miljøvernministerens kommentar kom etter at EU-kommisjonen 10. januar foreslo for medlemslandene i unionen å vedta et CO2-kutt på 20 prosent i forhold til 1990-nivå i løpet av de neste 13 årene. Bjørnøy var åpen for å gå enda lenger, og sa hun syntes Naturvernforbundets krav om 30 prosent kutt hørtes ut som et godt utgangspunkt for en norsk debatt, skriver NTB.

Men Jens Stoltenberg likte ikke Bjørnøys konkrete uttalelser, skriver Aftenposten. Ifølge avisens kilder skal regjeringssjefen i svært klare ordelag fortalt Bjørnøy at den slags forskuttering av regjeringens politikk vil han ikke ha noe av. Én kilde beskriver det som en uvanlig sterk reprimande, en annen som «på grensen til regelrett kjeft».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer