Vedums forsvinning:

- Fikk kjeft

Trygve Slagsvold Vedum droppet starten av sitt eget landsmøte til fordel for kjøkkenbenken hjemme. - Noen har sikkert fått litt kjeft fra pressen, sier han om forvirringen.

FORVIRRING: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum dukket ikke opp ved startet på sitt eget landsmøte. Det frustrerte mange. Foto Kristin Svorte
FORVIRRING: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum dukket ikke opp ved startet på sitt eget landsmøte. Det frustrerte mange. Foto Kristin Svorte Vis mer
Publisert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Senterpartiets landsmøte åpnet med en hel del forvirring:

«Hvor er Trygve Slagsvold Vedum?»

Partilederen skulle holde tale, og var ventet på landsmøtehotellet på Lillehammer sammen med sentralstyret og pressen.

Klokka tikket mot talestart - men ingen Vedum. I steikende hete ventet fotografer fra pressen på bilder av Sp-lederen på vei til talen.

Men nei - ingen Vedum. Og rådgiverne hans ville ikke opplyse om når, eller om, Sp-lederen ville dukke opp.

Klokka 11 startet Vedum sin tale, hjemme fra gården på Stange.

Resultatet ble sure fjes på presserommet.

- Ja, jeg hørte det var snakk om en del forvirring, sier Vedum.

Et annerledes år

Sp-lederen avviser at eget fravær var et stunt.

- Dette året har folk over hele landet vært så mye fra hverandre. Vi har sittet så mye på hjemmekontor, og da synes jeg det var naturlig at også jeg, som partileder, kunne holde talen hjemmefra. Det har vært et annerledes år, sier Vedum.

Det er høyst uvanlig at et landsmøte åpnes uten partilederen på plass.

- Fikk kjeft

Talen til Vedum gikk fra kjøkkenbordet til åkeren til barneskolen borti veien.

- Jeg endte talen på skolen til datteren min, og det var der hele mitt politiske engasjement startet, i kampen for tjenester nær folk. Det synes jeg var et godt poeng å vise fram i et valgår, sier han.

- Fikk du kjeft fra fotografer som ønsket bilder av deg mens du holdt tale, og som kanskje hadde satt pris på å vite hvor du var?

- Nei, det er ikke jeg som får kjeften for sånne ting. Det er viktig å huske på. Det andre enn meg som får kjeft, folkene rundt meg, og de har sikkert fått litt kjeft fra pressen nå ja. Men nå er jeg her da, på plass i Lillehammer, sier Vedum.

- Og du drar ikke tilbake til gards igjen plutselig?

- Nei, jeg blir til vi er ferdige. Det var godt jeg ikke fikk coronasymptomer i bilen på vei opp hit. Da hadde jeg måtte snu, og det ville blitt spetakkel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer