Fikk kjempegevinst på kampen om Cermaq

Marine Harvest tapte kampen om Cermaq, fikk et solid plaster på såret, men takket nei til åtte millioner kroner ekstra fra staten.

FORNØYD: Styreleder Ole-Eirik Lerøy i Marine Harvest fikk ikke napp hos staten, men håvet likevel inn kjempegevinst. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
FORNØYD: Styreleder Ole-Eirik Lerøy i Marine Harvest fikk ikke napp hos staten, men håvet likevel inn kjempegevinst. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Forrige fredag ble Marine Harvests bud på Cermaq vraket og laksegiganten svarte med å selge unna aksjer i selskapet.

I dag melder Marine Harvest om at de har fullført et vellykket salg av sitt gjenværende eierskap i Cermaq.

Kjempegevinst Den total eierposten, som utgjorde 5.053.544 aksjer, ble solgt til en gjennomsnittspris på 105,60 kroner per aksje og bidro til en total gevinst på 133.5 millioner kroner, skriver selskapet i en børsmelding.

- Marine Harvest vil, i tråd med tidligere kommunikasjon, nå fokusere sine ressurser på utbygging av fôrkapasitet i Norge, ekspansjon innen oppdrett i Norge og Chile samt den forestående integrasjonen av Morpol, heter det i meldingen.

Selskapet kunne tjent 8 - 9 millioner kroner til, om det hadde ventet til mandag og solgt til staten og Trond Giske, men det sies det ikke noe om i meldingen.

Styreleder i Marine Harvest, Ole Eirik Lerøy, har ikke vært tilgjengelig for å svare på hvorfor de takket nei til 8 - 9 millioner kroner ekstra fra staten.

Kommer med utbytte Men selskapet kommer med en annen god nyhet til alle Marine Harvest-aksjonærer.

- Den økte finansielle fleksibiliteten som følger av salget av Cermaq aksjene, termineringen av transaksjonen samt det for tiden sterke laksemarkedet vil sannsynligvis lede til en reintroduksjon av kvartalsmessige utbytter med virkning fra Q2 rapporteringen, heter det videre.

Med en eierandel på 28,57 prosent vil det også komme selskapets største aksjonær, John Fredriksen, til gode. Det betyr at nesten hver tredje krone i utbytte vil tilfalle Fredriksen.

Oppgang Marine Harvest stiger 0,7 prosent til 5,9 kroner på Oslo Børs. Det er halvparten av det børsen stiger.

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 1,5 prosent til 472,72.

STATENS PENGER: Marine Harvest kunne ventet over helgen og fått 2,4 kroner mer pr aksje av næringsminister Trond Giske. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
STATENS PENGER: Marine Harvest kunne ventet over helgen og fått 2,4 kroner mer pr aksje av næringsminister Trond Giske. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer