Fikk kjempehai på kroken

En svensk kompisgjeng var på fisketur i Risøysundet i Nordland, etter timevis med venting hadde de en over 730 kilos håkjerring på kroken.

HÅKJERRING: Den 736 kilo tunge haien ble fanget i Andfjorden mandag. Foto: Privat.
HÅKJERRING: Den 736 kilo tunge haien ble fanget i Andfjorden mandag. Foto: Privat. Vis mer
Publisert

Kompisgjengen fra Skåne, Mikael Åkesson, Daniel Pålsson og Andreas Christensen hadde tatt turen til Andøys camp i Risøysundet for å fiske i to uker.

Mandag ettermiddag tok de turen ut til Andfjorden og slapp anker og ved midnatt slapp ut seibit-agnet.

Det var Fiskeavisen som omtalte saken først.

- Fighten var i gang

For turen ut hadde planene vært klare, de skulle prøve og fiske på dypt vann etter håkjerringa.

Ifølge SNL er håkjerring en storvokst hai. Den kan bli over sju meter lang og veie over ett tonn. Håkjerringa vokser svært sakte og er det lengstlevende virveldyret kjent. Haien ble rødlista i 2010.

Timene gikk og det var ikke før mot morgningen det begynte å dra i snøret.

- Frem mot morgningen, begynte Daniel sin snelle å knurre litt mer. Lina begynte å skille seg fra de to andres line sin retning. Spenningen steg da, forteller Mikael Åkesson til Fiskeavisen.

- Haien ble kroket og «fighten» var i gang. Pulsen steg på alle sammen. Stor hai, men hvor stor? Det var vanskelig å avgjøre. Tiden gikk, og meterne med line kom inn på snella, forteller Daniel Pålsson.

NON STOP: Oksehai var nok ikke det gutta så for seg de skulle få på kroken. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av! Vis mer

736 kilo

Da haien nærmet seg båten begynte kompisene å gjøre seg klare til å måle lengde og omkrets av kjempehaien.

- Å slippe denne enorme fisken gikk veldig bra, og etter bare noen strøk på halen, begynte den på ferden ned i dypet igjen. Lykken var stor og alle var vi slitne og utslitte. Spesielt Daniel, etter lang kamp og hardt arbeid, sier Åkesson.

Lengden var 392 centimeter og omkretsen 233 centimeter, som gir en svimlende vekt på 736 kilo, ifølge Åkesson.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer