Fikk kjøreledning i hodet

Etter å ha klatret opp på et parkert lokaltog for å tagge, kom 17-åringen i kontakt med kjøreledningen over toget. Gutten døde momentant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sammen med to kamerater hadde 17-åringen allerede rukket å spraymale deler av togvognen før ulykken på Filipstad i Oslo inntraff lørdag ettermiddag.

- Vi fikk kontakt med den ene av de to kameratene, som løp fra stedet, lørdag kveld. Han ga oss identiteten på den omkomne, sier vaktleder Roger Hjertø ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Tok fyr

Naboene til NSBs oppstallingsplass meldte først fra om en eksplosjon og brann i 16.45-tiden lørdag. Flere hørte et voldsomt smell og så deretter åpne flammer på taket av bakerste vogn i det parkerte lokaltogsettet.

Først 20 minutter etter at politiet ble varslet, skjønte man at det var et menneske og ikke toget som hadde tatt fyr.

17-åringen fikk 16.000 volt gjennom kroppen og døde trolig momentant.

Gjennom kilder i tagge-miljøet greide politiet lørdag kveld å komme i kontakt med den ene av de to kameratene, en 18-åring, som forskremt løp fra stedet etter å ha sett den grufulle hendelsen.

- Han har bekreftet hendelsesforløpet, sier Hjertø.

Politiet var i kontakt med de pårørende til 17-åringen sent lørdag kveld. - Vi kom

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer