Fikk klem av Märtha Louise

Molde: - Prinsessen luktet veldig godt. Hun bruker nok ingen billig parfyme den damen, smiler Ole Martin Dahlen og Jan Arild Nilsen. Les også: Eventyr for Ari ..derfor har ikke kongen krone på

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to smilte fra øre til øre etter å ha sikret seg hver sin klem av prinsesse Märtha Louise under hennes besøk i Molde søndag. Det var 20 år gamle Jan Arild Nilsen som først spurte om å få klem av prinsessen, og i hennes munn var det ikke nei.

- Jeg lurte meg til en klem jeg også, forteller Ole Martin Dahlen (22).

De to er begge tidligere narkomane, og bor nå ved Veksthuset Møre og Romsdal for å bli kvitt rusproblemene. Institusjonen ligger like nedenfor kongebjørka i Molde, og Dahlen og Nilsen hadde fått i oppdrag å overrekke prinsessen en blomsterbukett da hun kom for å se stedet der hennes oldefar og farfar søkte tilflukt mens tyske fly bombet Molde under invasjonen i 1940.

- Vi er blant dem som har bodd her lengst, og derfor fikk vi overrekke Märtha Louise blomsterbuketten, sier Dahlen, som har bodd på Veksthuset i drøye åtte måneder. Nilsen har bodd der litt over seks måneder.

- Vil skal være her i ett år, og ser lyset i tunnelen nå, forteller de to.

Bedt inn

- Hva snakket dere med prinsessen om?

- Hun spurte oss om hvordan det gikk med oss, og om hvordan vi trivdes. Vi svarte at det går bra, og at Veksthuset er en kjempeplass å være, forteller duoen.

De prøvde også å få med prinsesse Märtha Louise inn en tur. Prinsessen henvendte seg da til fylkesmann Alv Jakob Fostervoll og til ordfører i Molde, Rolf Myhre, men sistnevnte ga klar beskjed om at tidsskjemaet ikke tillot det.

- Det hadde vært veldig hyggelig med besøk, men det er nå ikke verst med en klem heller da, sier en fornøyd Dahlen.

Prinsessen lo

Prinsesse Märtha Louise tok seg også tid til å hilse på 84 år gamle Oddgeir Skifjord som tilfeldigvis var ute på samme tidspunkt som prinsessen. Skifjord har vært disponent ved en sildoljefabrikk i Honningsvåg, og har tidligere hilst på både kong Haakon, kong Olav og kong Harald.

- Jeg fortalte prinsessen en historie om da daværende kronprins Haakon var på besøk på fabrikken. Jeg tok litt fiskemel i den ene neven for å vise ham, og tror du ikke at det dukket opp en mark i melet. Det har jeg aldri opplevd verken før eller senere. Kronprinsen så det, men han sa ingenting, forteller Skifjord til NTB.

84-åringen var i tvil om han skulle fortelle historien til prinsesse Märtha Louise, men prinsessen lo godt da hun hørte den.

(NTB-Stig Tore Laugen)

GODLUKT::Prinsesse Martha hilser på noen av beboere på Veksthuset Møre og Romsdal. Her får prinsessen klem av eks-narkoman Ole Morten Dahlen (22) . Til høyre ordfører i Molde, Rolf Myhre.