Fikk klimalekse av samlet miljøbevegelse

- Klimameldingen står til stryk.

FIKK KLAR BESKJED: KrF og med leder Knut Arild Hareide fikk i dag klar beskjed av landets miljøorganisasjoner om å ta ansvar for å styrke klimameldingen. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
FIKK KLAR BESKJED: KrF og med leder Knut Arild Hareide fikk i dag klar beskjed av landets miljøorganisasjoner om å ta ansvar for å styrke klimameldingen. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdagens frist for politikerne i energi- og miljøkomiteen på Stortinget til å bli enige om innholdet i klimameldingen, nærmer seg med stormskritt.

Samtidig hadde Kristelig Folkeparti (KrF), som kan få en avgjørende rolle som vippeparti, i dag et møte på stortinget med en samlet miljøbevegelse.

Silje Ask Lundberg, leder i Naturvernforbundet, var til stede på møtet, og forteller at miljøorganisasjonene ga samstemt beskjed til partileder Knut Arild Hareide og stortingsrepresentant Tore Storehaug som sitter i energi- og miljøkomiteen.

- Vi sa til KrF at de har et særskilt ansvar som vippeparti, sier hun.

- Vi skulle selvfølgelig ønske regjeringa tok det ansvaret, men meldinga de har lagt fram står til stryk, så nå er det Stortingets oppgave å gjøre mer enn kosmetiske endringer. Forslagene til reelle kutt ligger der, så det eneste det står på er politisk vilje, sier Lundberg.

Hun mener KrF må sette hardt mot hardt i forhandlingene om klimameldingen.

- De må la det være miljøet som styrer, og sikre flertall for tiltak som fører til utslippskutt i Norge, uavhengig av hvem som fremmer forslagene, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer