- Fikk knust ansiktet etter bokavsløring

I «Skyggeland» avslører Ole Aunaas de råtne delene av finansmiljøet i Oslo. Da han skulle signere boka endte han opp med brukket kinnbein og kjeven ute av ledd.

OPERERT: Eksmekleren Ole Aunaas måtte opereres i ansiktet etter et røft møte med finansmiljøet. 

Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
OPERERT: Eksmekleren Ole Aunaas måtte opereres i ansiktet etter et røft møte med finansmiljøet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):- Overfallet kom helt uventet på meg, sier Aunaas til Dagbladet.

I romanen «Skyggeland», utgitt på Gyldendal Forlag, beskriver den prisbelønte gravejournalisten Bjørn Olav Nordahl ulovlig innsidehandel, tvilsomme aksjemeglere og steinrike investorer i hovedstaden.

I forordet får Ole Aunaas stor takk for å ha delt sin innsikt og erfaring fra dette miljøet med forfatteren.

I går tidlig møtte Dagbladet forfatteren og kilden hans på Aker Brygge, finanssenteret i hovedstaden.

- Jeg har lang fartstid i finansmiljøet og har selv levd et turbulent liv med dop og mye penger, sier Aunaas.

Han gikk fra å ha 300 millioner kroner på bok til å nå ha 40 millioner i gjeld.

Slått ned - Overfallet på Ole er utrolig leit. Hendelsene som beskrives i boka er virkelighetsnære, men jeg må presisere at dette likevel er fiksjon, sier Bjørn Olav Nordahl.

SKREMT: Ole Aunaas og Bjørn Olav Nordahl (til høyre) mener det er dystre sider ved finansmiljøet i Oslo som ikke er offentlig kjent.
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
SKREMT: Ole Aunaas og Bjørn Olav Nordahl (til høyre) mener det er dystre sider ved finansmiljøet i Oslo som ikke er offentlig kjent. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Sist lørdag skulle Aunaas besøke bekjente fra finansmiljøet for å signere boka. Slik beskriver han det som skjedde:

- Jeg kjørte til stedet vi skulle møtes tidlig på kvelden. Det var veldig hyggelig i starten, sier Aunaas til Dagbladet.

Han fortalte hvordan han hadde bidratt til boka.

- Vi pratet rolig sammen, men plutselig eskalerte situasjonen, og ut av det blå fikk jeg en susende  knyttneve rett i ansiktet, sier Aunaas.

Endte på sykehus Ifølge Aunaas klarte han å komme seg unna ved at en tredjemann på stedet fikk roet ned situasjonen.

- Jeg hadde store smerter, og kontaktet min bror og far som umiddelbart kom og hentet meg. Vi dro til legevakta, som senere sendte meg på sykehus. Slaget hadde brukket kinnbeinet og kjeven var ute av ledd. Først på mandag fikk de operert meg, sier han.

Dagbladet har kontaktet mannen Aunaas peker ut som vodsmannen. I en sms ber Dagbladet ham gi sin versjon av hendelsen med Aunaas. Han svarer slik:

BRUDD: Dette er et røntgenbilde tatt av Aunaas etter han brakk kinnbeinet.
Foto: Ullevål sykehus
BRUDD: Dette er et røntgenbilde tatt av Aunaas etter han brakk kinnbeinet. Foto: Ullevål sykehus Vis mer

- Haha. For en tosk!

- Jeg har i ettertid fått høre av felles bekjente at han som slo meg mener jeg fortjente det. Det er jeg selvfølgelig uenig i, men det tolker jeg som at han erkjenner de faktiske forhold, sier Ole Aunaas, som har kontaktet politiet.

Typisk dette miljøet Forfatteren av boken, Bjørn Olav Nordahl, jobber i dag som vaktsjef i NRK. Han er ikke glad for at vennen har fått juling.

- Jeg har intervjuet mange kilder i finansmiljøet for å få bakgrunnsinfo til boken min, men Ole er den eneste finanskilden som har stått fram. Hvis han har havnet på sykehus på grunn av dette er det både trist og alvorlig, sier Nordahl til Dagbladet.

Nordahl mener at episoden viser at miljøbeskrivelsene i boka virker virkelighetsnære.

- I boken har jeg skrevet om miljøer som inkluderer torpedoer, trusler, dop og svarte penger. Det oppfattes tydelig som provoserende når en person som Ole, som har vært en del av dette miljøet, ikke lenger vil være med på det. At han i tillegg bidrar til å skrive en avslørende bok var vel dråpen som fikk det til å renne over, sier Nordahl.

På lanseringsfesten til boka var det mange fra finansmiljøet til stede, hvor Aunaas holdt tale.

- Alle i dette miljøet vet at Ole har vært en av hovedkildene til boken og at han ikke lenger vil være med på den livsstilen. Det er klart han er en rød klut som får disse folka til å reagere, sier Nordahl.

Dagbladet har vært i kontakt med de  andre som var tilstede da Aunaas brakk kinnbeinet. En av dem bekrefter at møtet fant sted lørdag, men legger på røret når Dagbladet ber ham beskrive hva som skjedde.