Peru:

Fikk knust «kjempepenisen»

Totalt fem gjerningspersoner skal ha utført handlingen.

PERU: En populær og mye omtalt statue av en mann med en kjempediger ereksjon har fått gjennomgå etter vandalisme. Video: AP/Kameraone Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En nesten tre meter høy statue, som ble satt opp på begynnelsen av året rett utenfor den peruanske byen Trujillo, har etter bare kort tid fått mye oppmerksomhet både blant turister og lokalbefolkningen.

Statuen, som viser en flirende mann med en gigantisk erigert penis, har vakt både glede og raseri, men tidligere denne uka var det noen som hadde fått nok.

Da skal nemlig statuen ha blitt vandalisert og sikkerhetsvakten truet med kniv, ifølge The Guardian.

Avfyrte skudd

Gjerningspersonene har laget et stort hull i «penishodet» til skulpturen, som er laget i keramikk.

- Klokka to om morgenen holdt tre kriminelle med hette en kniv mot sikkerhetsvaktens hals for å hindre han fra å reagere eller kontakte andre. Samtidig skadet to andre skulpturen, sier distriktets ordfører Arturo Fernández Bazán til avisa.

Gjerningspersonene skal også ha avfyrt skudd i lufta før de forlot åstedet.

IGJEN: 16. desember ble den 13 meter høye svenske severdigheten tent på for 30. gang. Reporter: Anabelle Bruun / Foto: Gävle kommune / Video: Roger Nilsson Vis mer

Representerer kultur

Skulpturen representerer den førkolumbiske sivilisasjonen moche-kulturen, som ifølge Store norske leksikon dominerte Perus nordlige kystlinje mot Stillehavet mellom år 100 og 700 etter Kristus. Samfunnet levde hovedsakelig av fiske og jordbruk.

Ordføreren forteller videre at de har tenkt til å sette opp inntil 30 flere statuer i området, hvor omtrent en tredjedel av dem representerer erotiske handlinger eller fødsel.

- I moche-kulturen ble ikke denne type kunst sett på som erotikk, men som representasjon for gudedommen, forklarer Fernádez Bazán.

Også Perus kulturminister, Gisela Ortiz, mener at angrepet på statuen og sikkerhetsvakten ikke burde ha funnet sted.

- Ingenting rettferdiggjør volden mot sikkerhetsvakten. Som peruanere burde vi være stolte av vår mangfoldige arv, inkludert den seksuelle eller erotiske delen, som er iboende for mennesket, sier kulturministeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer