Fikk kona med på selvmordspakt

Tegnet livsforsikringer på kona og fikk henne til å tro på utenomjordisk nettverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 32-åringen ble i Gulating lagmannsrett i går dømt til fengsel i 7 år for to drapsforsøk på kona, skriver VG.

Mannen fikk kona til å tro på at et utenomjordisk nettverk der blant andre Albert Einstein og Fridtjof Nansen bidro, skulle hjelpe dem til en bedre fremtid. Men først måtte de ta sitt eget liv.

I virkeligheten hadde mannen tegnet to livsforsikringer på kona, og håpet å inkassere millioner av kroner etter hennes død.

Etter at ekteparets firma gikk konkurs i 2000, slet småbarnsparet med dårlig økonomi. Mannen så muligheten i å utnytte konas interesse for det alternative.

Han overbeviste henne om at han hadde åndelig kontakt med utenomjordiske «Per», som ville hjelpe dem å få et bedre personlig og økonomisk liv. Men først måtte de ta sine egne liv, for å kunne gjenfødes på ny, skriver VG.

Samtidig kjøpte mannen livsforsikring på kona både hos Storebrand og Vital.

13. juni 2002 kjørte de til Rogaland for å fullbyrde selvmordspakten. Med i bilen var parets barn.

Ved Hovsvatnet nord for Moi skulle kona kjøre bilen ut i vannet.

Mannen rullet ned setet og åpnet vinduet slik at han raskt kunne komme seg ut.

Da bilen traff vannflaten og begynte å synke, ble kona i stuss da hun så at mannen tok seg ut av bilen. Barnet begynte å gråte, og like før bilen var helt under vann, valgte kona å komme seg ut.

Til lensmannen, som tilfeldigvis var førstemann som passerte «ulykkesstedet», sa hun at hun hadde sovnet bak rattet. Da de neste morgen kom til leiligheten i Kristiansand, prøvde mannen seg på neste drapsforsøk.

Kona lå i badekaret da mannen sa hun skulle bli liggende, fordi han hadde en overraskelse.

Brått ble dusjforhenget trukket fra, og mannen slapp et strøtilkoplet stereoanlegg i badevannet. Kona fikk kastet anlegget ut av karet. To dager senere innrømmet han overfor kona at han hadde forsøkt å drepe henne.

Retten konkluderer med at kona må ha vært usedvanlig naiv og godtroende for å ha trodd på mannens historie om et utenomjordisk nettverk og overgangen til en ny dimensjon. Men understreker retten at hennes naivitet ikke er en formildende omstendighet i forhold til mannen, men snarere det motsatte, skriver VG.