Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk kontroll på lyngbrann i natt

Brannvesenet melder om kontroll for øyeblikket på gress- og lyngbrannen nær Trovåg på øya Ytre Sula i Solund kommune i Sogn og Fjordane.

Foto: Vest politidistrikt
Foto: Vest politidistrikt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For øyeblikket er det kontroll på brannen. De to helikoptrene har gitt seg for natten og det er 20 til 30 personer ute i området, som kommer til å gå der i hele natt, sier vaktkommandør Ronald Drotningsvik i 110-sentralen til NTB klokken 0.20.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 17.06.

- Siden har den tatt seg kraftig opp. Nå er det en stor brann, sa operasjonsleder Dag Olav Sætre i Vest politidistrikt til NTB rundt tre timer senere.

Flere hus og hytter i området ble evakuert, men Drotningsvik sier beboerne nå har fått flytte hjem. Ifølge NRK brant det ved 18-tiden i et område på 300 ganger 300 meter.

Kraftig vind

- Brannsjefen sier de føler de har kontroll per nå, men det er stiv kuling og vinden kan føre til at det blusser opp igjen. Da vil vi sette inn igjen helikoptrene når det blir lyst.

Ifølge Sætre er vindretningen gunstig, slik at brannen nærmer seg sjøen og dermed er ikke bebyggelsen truet.

- Sivilforsvaret er fortsatt på plass, men de venter på mer utstyr som kommer om en times tid, sier vaktkommandøren.

Foto: Vest politidistrikt
Foto: Vest politidistrikt Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media