KRITISERES: Da Donald Trump forlot G20-møtet noen minutter, steppet Ivanka Trump inn for faren. Det vakte reaksjoner. Video: CNN Vis mer

Fikk kritikk for å la dattera ta plassen hans. Nå slår Trump knallhardt tilbake

Da Donald Trump forlot G20-møtet noen minutter, steppet Ivanka Trump inn for faren. Det vakte reaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Hvis Chelsea Clinton (dattera til Hillary Clinton journ.anm.) hadde blitt bedt om å ta plassen til mora si, mens mora hennes ga vekk landet vårt, ville de falske mediene sagt Chelsea for president!»

Slik svarer Donald Trump (71) på kritikken han har fått de siste dagene etter et litt uvanlig opptrinn under G20-møtet i Tyskland.

Tok plassen til faren

Under et av møtene tok nemlig dattera til USAs president, Ivanka Trump (35), plassen til faren Donald mens han forlot rommet i noen minutter.

Møtet handlet om utvikling i Afrika, og rundt bordet satt blant andre Storbritannias statsminister Theresa May, Kinas president Xi Jinping og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

På sosiale medier var det flere som reagerte på den uvanlige erstatningen. Enkelte gikk hardt til verks med å hevde at dette er feil. Forfatter Anne Applebaum skrev blant annet på Twitter:

«For en ikke folkevalgt, ukvalifisert, uforberedt sosietetskvinne fra New York er jo den beste personen til å representere amerikanske interesser», skrev hun til sine 130 000 følgere.

Andre seter ble også fylt

Det hvite hus bekreftet overfor nyhetsbyrået AFP at Ivanka steppet inn mens faren måtte bort fra hovedbordet en liten tur.

CNN har pratet med en som jobber i Trumps administrasjon. Han bekrefter overfor kanalen at den amerikanske presidenten ikke var borte lenge.

- Ivanka satt bakerst, og ble i en liten stund sittende ved hovedbordet. Presidenten måtte ta en tur ut, og lederen av Verdensbanken begynte å snakke om emner som blant annet utvikling i Afrika, sier kilden til nettstedet.

- Da andre ledere gikk ut, ble også deres seter fylt av andre representanter.

- Veldig standard

Trump selv mener åpenbart at det ikke var noe problem at dattera tok plassens hans under møtet mellom noen av verdens mektigste politikere.

«Da jeg forlot konferanserommet for å avholde korte møter med Japan og andre land, ba jeg Ivanka om å ta min plass. Veldig standard, skriver Trump i en annen twitter-melding.

Han legger til at Angela Merkel var enig med ham.

Og Tysklands forbundskansler tok Ivanka og Donald Trump i forsvar i helga.

- Hun tilhører den amerikanske delegasjonen, så dette er på linje med hva andre delegasjoner gjør, sa Tysklands regjeringssjef til pressen etter seansen.