Greta Thunberg:

Fikk kroppskritikk av statlig kinesisk media

Den svenske miljøaktivisten Greta Thunberg (18) fikk kritiske kommentarer på størrelsen sin av statlig kinesisk media, etter at hun rettet søkelyset mot landets utslipp.

KROPSSKRITIKK: - Det skal definitivt inn på CV-en, skriver den svenske miljøaktivisten Greta Thunberg på Twitter, etter å ha fått kritikk for kroppen sin av en statlig kinesisk avis. Foto: Johanna Geron / Reuters / NTB
KROPSSKRITIKK: - Det skal definitivt inn på CV-en, skriver den svenske miljøaktivisten Greta Thunberg på Twitter, etter å ha fått kritikk for kroppen sin av en statlig kinesisk avis. Foto: Johanna Geron / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

- Selv om hun hevder å være veganer, er ikke karbonutslippene hennes egentlig lave, ut fra hvordan hun vokser å dømme.

Kommentaren, som kommer etter at Thunberg publiserte en artikkel om at Kinas utslipp i 2019 overgikk utslippene til industriland kombinert, ble først publisert på sosiale medier av den kinesiske skribenten Tan Ge. Kommentaren ble seinere plukket opp av China Daily - ei avis eid av det kinesiske kommunistpartiet. Det skriver Sky News.

- Skal på CV-en

I artikkelen blir Thunberg kalt en «miljø-prinsesse», og blir også anklaget for å være dobbeltmoralsk, etter at hun rettet kritikk mot Kinas utslipp, istedenfor å rette oppmerksomheten mot amerikansk og europeisk levemåte - «livsstilen som forurenser jorda mest», skriver avisa.

- Prinsessen har aldri plantet et tre eller plantet noe gress i ørkenen.

- Isteden har hun løpt rundt. Hun har holdt mange protest-faner, som har forurenset miljøet, heter det i artikkelen.

Thunberg tok til Twitter for å besvare kritikken:

- Å bli «fat-shamed» av statlig kinesisk media er en ganske rar opplevelse, selv for meg. Men det skal definitivt inn på CV-en, skriver Thunberg på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer