Fikk kveite som var for stor til å få plass på bildet

Svenske fikk kveite på 209 kilo på Å i Lofoten

GIGASVÆR: Den enorme kveita til Daniel Jóhansson var hele 2,46 meter lang. Det tilsvarer en tabellvekt på 209,7 kilo. Etter alt å dømme er kveita verdens største som noen gang har blitt satt tilbake igjen i sjøen etter fangst.  Foto: Johan Victor Mikkelsen
GIGASVÆR: Den enorme kveita til Daniel Jóhansson var hele 2,46 meter lang. Det tilsvarer en tabellvekt på 209,7 kilo. Etter alt å dømme er kveita verdens største som noen gang har blitt satt tilbake igjen i sjøen etter fangst.  Foto: Johan Victor Mikkelsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Å dra inn en to og en halv meter lang kveite på 209,7 kilo er kanskje ikke hva man forventer når man slenger ut fiskesnøret. Da Daniel Jóhansson var på fisketur i Lofoten i helga, var fisken rett og slett for stor til å få på land.

- I begynnelsen trodde jeg at jeg satt fast i bunnen, men etter et tungt løft kjente jeg at noe bevegde seg der nede. Jeg prøvde alt jeg kunne å få fisken mot overflaten, men ganske snart bare raste snøret ut igjen og fisken gikk til bunns. Da var det bare å begynne på nytt igjen. Da dette hadde skjedd tre ganger, pumpet melkesyren i armene, og jeg var helt tom for krefter. Jeg spurte om en fiskekamerat ombord kunne ta over stanga, men fikk grei beskjed om at dette skulle jeg klare selv, sier Daniel Jóhansson til fiskenettstedet Hooked.

Saken fortsetter under bildet.

Verdens største

Den enorme kveita til Daniel Jóhansson var hele 2,46 meter lang. Det tilsvarer en tabellvekt på 209,7 kilo. Etter alt å dømme er kveita verdens største som noen gang har blitt satt tilbake igjen i sjøen etter å ha blitt tatt på stang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer