- Fikk kvittering etter taxi-voldtekten

Kvinnen som hevder hun ble voldtatt av en drosjesjåfør, ba sjåføren om kvittering for drosjeturen etter at han skal ha voldtatt henne i drosjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvitteringen tok hun for å skaffe bevis på at hun ble voldtatt, slik at politiet raskt kunne spore opp sjåføren.

Drosjesjåføren ble i går varetektsfengslet i 14 dager med brev- og besøkskontroll i Oslo forhørsrett. Han erkjenner å ha hatt sex med kvinnen i sin drosje natt til søndag, men hevder at kvinnen gjorde dette frivillig.

Forklaringen står i skarp kontrast til kvinnens politiforklaring. Hun hevder å ha sagt «nei, nei, nei».

I forsetet

Kvinnen har forklart til politiet at hun var på byen i Oslo med en venn, men at de kom bort fra hverandre. Hun skal ha drukket fire-fem halvlitere øl, en drink og to shots, før hun forlot utestedet.

I Oslo sentrum praiet hun drosjen, og ba om å bli kjørt til Frogner.

Kvinnen har sagt til politiet at hun ble voldtatt i drosjens forsete. Sjåføren skal ha holdt og presset henne fast i passasjersetet, mens han rev klærne av kvinnen.

Kvinnelig vitne

Etter at det ble kjent at drosjesjåføren var siktet for voldtekt, har et annet vitne meldt seg for politiet. Kvinnen har fortalt til politiet at hun samme kveld ble utsatt for seksuelle tilnærmelser fra den samme drosjesjåføren.

Blant annet skal han ha bedt om «kos». Dette benekter sjåføren, som til politiet beskriver hentydningene som «spøk».

Drosjesjåføren ble i 1992 anmeldt for voldtektsforsøk av en kvinnelig passasjer. Den gangen ble saken henlagt etter bevisets stilling.

Den siktede framsto i retten som meget pratsom, og fortsatte å argumentere for å unngå fengsling selv etter at fengslingskjennelsen var avsagt.

- Det svekket tydeligvis hans troverdighet i retten at han var så verbal, sier drosjesjåførens forsvarer, Fridtjof Feydt.