STØTTE: Madeleine Alicia Rodriguez kysset Augusto Toro Blacutt i retten. Foto: Henning Lillegård
STØTTE: Madeleine Alicia Rodriguez kysset Augusto Toro Blacutt i retten. Foto: Henning LillegårdVis mer

Fikk kyss og støtteerklæring

Etter rettsdagen mandag fikk Augusto Toro Blacutt et kyss på kinnet av Madeleine Alicia Rodriguez. I går fortalte hun retten at hun "ikke frykter ham".

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Da mandagens rettsmøte var avsluttet, og da Madeleine Alicia Rodriguez og Augusto Toro Blacutt i håndjern skulle føres til hvert sitt fengsel, tok de farvel med å gi hverandre kyss på kinnet.  

Det siste som skjedde i retten i går, var at Madeleine Alicia Rodriguez ba om ordet, og ga Augusto en varm støtteerklæring.  

- Det er ikke som påtalemyndigheten sier. Jeg er ikke redd Augusto. Augusto er ikke en person som inngir frykt, sa Rodriguez.   - Alt dere sier om han og meg er løgn.  

- Hun var redd
Det var politietterforsker Rene Vargas fra det bolivianske narkotikapolitiet FELCN som satt i vitneboksen i hele går.  

Han hadde blant annet forklart at Augusto Toro Blacutt hadde ringt Madeleine Rodriguez "hver dag" i fengselet fram til han selv ble tatt i desember 2009, og at han hadde betalt for hennes advokat.  

Videre sa Vargas at han mente Toro Blacutt hadde utstyrt de norske jentene med store mengder kontanter i fengselet.  

Han hadde også sagt at Madeleine Alicia Rodriguez under sitt første politiavhør hadde gitt uttrykk for at hun var redd fordi "en stor organisasjon i Bolivia og Brasil sto bak".  

Madeleine Alicia Rodriguez ristet på hodet mens den bolivianske etterforskeren snakket.   

«Sjef»
- Jeg synes det er utrolig at noen kan si så mange detaljer om noe jeg har sagt. For eksempel at jeg kalte Augusto «sjef», når jeg snakket norsk, sa hun henvendt mot Vargas, som også avhørte Madelaine Alicia Rodriguez i fengsel etter pågripelsen.

- Jeg har aldri vært hjemme hos Augustos onkel. Jeg har aldri møtt de andre på tiltalebenken. Jeg er ikke redd for Augusto, eller noen andre, sa Rodriguez.

Følg rettssaken fra Bolivia direkte på Dagbladet.no fra klokken 16.00. 

GOD TONE: Mellom de to tiltalte. Foto: Henning Lillegård
GOD TONE: Mellom de to tiltalte. Foto: Henning Lillegård Vis mer