Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk låne 300 millioner med 1,45 prosent i rente

Fredag lånte Entra 300 millioner kroner med en effektiv rente på 1,45 prosent. - Det er historisk lave nivåer både på korte og lange lån nå, sier konstituert adm. direktør Arve Regland.

 Rekordrente:  Boligrenter på 2,7 prosent blekner i forhold til rekordrenten på 1,45 prosent Entra nå har fått. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
Rekordrente: Boligrenter på 2,7 prosent blekner i forhold til rekordrenten på 1,45 prosent Entra nå har fått. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mens boliglånskunder jubler over rentenivåer nede på 2,7 prosent for flytende rente, har det børsnoterte eiendomsselskapet Entra betingelser som er nær det halve av dette. Fredag morgen kunne selskapet børsmelde at det har inngått et sertifikatlån (lån med løpetid under ett år) på 300 millioner på 1,43 prosent, skriver Finansavisen.

- Hvis du legger på et par punkter har du den effektive renten, rundt 1,45 prosent, sier Regland.

Lånet løper til 10. juli, og Entra har mulighet til å trekke ytterligere 100 millioner innen lånerammen.

- Dette nivået er ny rekord for oss. Rentene har bare fortsatt å falle gjennom høsten, og lån med alle løpetider er nå historisk lave, sier han til Finansavisen.

- Hva ville dere betalt for et tiårslån på 300 millioner kroner i dag?

- Jeg tipper vi måtte ha gått litt over 2,5 prosent.

60 prosent bundet rente Selskapet, som er eid 50 prosent av staten og 10 prosent av John Fredriksen, hadde ved utgangen av tredje kvartal en verdi på eiendomsmassen på 27,7 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

- Da var 60 prosent av lånene bundet. I etterkant har vi betalt ned et par milliarder med flytende lån i forbindelse med børsnoteringen, sier Regland.Han forteller at rentekostnaden ved kvartalsslutt i oktober lå på 4,3 prosent, men at gjennomsnittlig rentekostnad er på vei ned.

- Det skyldes at gamle, dyre rentekontrakter som løper ut kan refinansieres billigere. Selskapet har en politikk om å ha minst 50 prosent av lånene bundet på lange kontrakter.

- Har dere betalt dere ut av lange lån for å kunne få lavere løpende rente?

- Det er en løpende diskusjon om vi skal redusere bindings­prosenten nedover mot 50 prosent, men vi har ikke kjøpt oss ut av noen fastrentekontrakter. Vi har en god og robust finansiell stilling med en «loan to value»-prosent (lån i forhold til markedsverdien av eiendomsmassen) på cirka 50 prosent, god rentedekningsgrad, og en balanse og kontantstrøm som tåler en god del flytende lån, sier Regland til Finansavisen.

Flere nyheter Entra-sjefen til Lindorff Entra selger eiendommer for over milliarden
Statens legemiddelverk langtidsleier hos Entra