UBLIDT MØTE: Slik så det ut etter at kjøretøyet ble truffet av dekket som kom rullende fra den motgående lastebilen. Foto: Michael Haagensen
UBLIDT MØTE: Slik så det ut etter at kjøretøyet ble truffet av dekket som kom rullende fra den motgående lastebilen. Foto: Michael HaagensenVis mer

Fikk lastebilhjul rett i fronten på kjøretime

Leksjonen i trafikksikkerhet ble plutselig veldig reell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi er heldige som kom unna det så godt vi gjorde, sier kjørelærer Michael Haagensen ved Blink Trafikkskole.

Sammen med kollegaer og en kjøreelev var han onsdag ute og kjørte på E 39 i Søgne sammen med en kjøreelev på en såkalt risikotur. Formålet var å evaluere kjøreelevens vurdering av potensielle farer i trafikken.

Plutselig ble de utsatt for mer fare enn de hadde regnet med.

Mellom barken og veden - Vi kommer kjørende i åttisonen og møter et vogntog. Plutselig ser vi hjulet på boggien løsner og kommer rett mot oss. Vi hadde lastebilen til venstre og autovern på høyre side, så vi hadde ingen rømningsveg, sier Haagensen til Dagbladet.

- Vi måtte bare håpe på det beste, sier kjørelæreren.

Det hele gikk veldig fort. Kjøreeleven holdt fatningen og bremset ned farten før dekket traff bilen fra kjøreskolen rett i fronten og gjorde stor skade på kjøretøyet.

De fire som satt inne i bilen kom helskinnet fra hendelsen som først ble omtalt av fvn.no, bortsett fra noen skrubbsår som ble forårsaket da airbagen løste ut.

- Alle airbagene i bilen løste ut. Det var godt å oppleve at sikkerhetsutstyret fungerte som det skulle, sier Haagensen.

Fryktet dødsulykke Etter hvert fikk de snakket med trailersjåføren, som ble veldig lettet da han så passasjerene i kjøreskolebilen.

- Sjåføren trodde han hadde forårsaket en dødsulykke, så han ble glad da han så vi var i live, sier Haagensen, som bare har ros å komme med til sin kjøreelev, som han mener reagerte på helt riktig måte.

- Jeg snakket med ham sent i går for å forsikre meg om at alt sto bra til. Han er fortsatt interessert i å fortsette å kjøre til han får førerkortet, sier Haagensen.

Risikoturen ble dermed en veldig reell leksjon om farene i trafikken.

- Man blir jo mye mer risikobevisst etter å ha opplevd noe sånn, men jeg vil jo helst slippe å oppleve det igjen.

LØST HJUL: Trailerhjulet som traff bilen. Foto: Michael Haagensen
LØST HJUL: Trailerhjulet som traff bilen. Foto: Michael Haagensen Vis mer