Fikk latterkrampe av Dikshit - sa opp jobben i dag

Den indiske politikeren Sheila Dikshits navn kan misforstås på engelsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Det har blåst friskt rundt den newzealandske TV-verten Paul Henry den siste uka. Først ble han suspendert fra jobben i TVNZ fordi han sa at fijiansk-indiske Sir Anand Satyanand, som er generalguvernør i New Zealand, ikke er newzealandsk.

Etter suspensjonen, kom en annen episode til overflata - som skjedde en uke før suspensjonen. India arrangerer samveldetlekene om dagen, der New Zealand deltar. Dehli, som er vertsby, har fått mye kritikk for gjennomføringen og forberedelsene.

Dikshit ledet «drittlekene» Da Paul Henry skulle snakke om disse «drittlekene» - som vi i Dagbladet kalte dem - kom han inn på den øverste politiske lederen i den indiske hovestaden, Sheila Dikshit.

- Navnet «Dikshit» («Pikkdritt» på norsk, journ. anm.) passer bra - siden hun er indisk, sa Henry i en fleipete tone, med hentydning til lekene.

Så begynte han å le, og gjentok navnet en rekke ganger, mens han lo og lo. For ordens skyld, navnet Dikshit uttales mer som «Dixit» på engelsk.

Sa opp Fleipingen og kommentarene om Satyanand og Dikshit har ført til en rekke reaksjoner fra indisk hold. Indias utenriksminister kalte inn New Zealands høykommisær sist uke og klaget på humoren. Han mente kommentarene var «lite sensitive og vulgære».

Dikshit selv tar det penere. Hun mener kommentarene til Henry var «upassende».

I dag ble det klart at Henry sier opp jobben sin. I en uttalelse gjengitt av BBC, sier han følgende:

- Det er ikke lenger mulig å gjøre jobben slik ting har utviklet seg.

Statsminister John Key håper nå at den «triste og beklagelige» episoden nå har fått en slutt med oppsigelsen til Henry.

DIKSHIT: Humor er vanskelig, spesielt når det går utover noen. Her er Sheila Dikshit, som har et navn noen fniser av. Foto: AFP
DIKSHIT: Humor er vanskelig, spesielt når det går utover noen. Her er Sheila Dikshit, som har et navn noen fniser av. Foto: AFP Vis mer