Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk livstid for fem babydrap

Østerriksk kvinne drepte fem babyer og puttet to av dem i fryseren og to andre i plastbøtter med sement.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De makabre drapene har sjokkert Østerrike. Likene etter de små babyene ble funnet i fjor sommer.

Nå er den 33 år gamle kvinnen fra byen Graz sør i landet dømt til fengsel på livstid.

Lagt i fryseren i live

Kvinnens 39 år gamle samboer er dømt til 15 års fengsel for medvirkning til babydrapene. Samboeren hevdet i retten at han var uskyldig og aldri oppdaget at kvinnen var gravid. Naboer har derimot vitnet om at den gravide magen var svært synlig, og at det var opplagt at hun var gravid gjentatte ganger.

De to ble pågrepet etter at en nabo oppdaget likene av to nyfødte babyer i fryseren i en kjeller alle beboere i boligkomplekset delte. Senere ble det funnet ytterligere to babyer i malingsspann fylt med sement.

Obduksjon av babyene i fryseren viser at de fremdeles var i live da ble lagt i fryseren.

– Økonomiske problemer

Kvinnen er også dømt for drapet av en femte baby, selv om denne aldri har blitt funnet. Ifølge naboenes forklaringer var kvinnen gravid fem ganger. Kvinnen har innrømmet drap på de fire babyene, men ble bare dømt for drap på tre av dem, fordi retten mener det er sannsynlig at det fjerde var dødfødt.

 LIVSTIDSDOM: Østerriksk kvinne dømt for drap for fem babyer. Foto: REUTERS/ SCANPIX
LIVSTIDSDOM: Østerriksk kvinne dømt for drap for fem babyer. Foto: REUTERS/ SCANPIX Vis mer

Naboene beskriver kvinnen, som jobbet som regnskapsfører, som hardtarbeidende og som en som alltid hadde et skinnende rent hus og en nydelig velholdt hage. Ifølge aktor drepte hun babyene fordi hun var i økonomiske vanskeligheter og fordi hun fryktet at samboeren ville gå fra henne. (ANB-AP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling