Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk lommeboka si levert med politihelikopter. Nå vil de fjerne Alabama-guvernøren fra makta

Politisk uro i den amerikanske delstaten.

 FORKLARING:  - Jeg måtte kjøpe noe å spise, sier den folkevalgte politikeren om hvorfor han trengte lommeboka raskt. At politiet kom til å bruke helikopter, hevder han at han ikke visste. Foto: NTB Scanpix
FORKLARING: - Jeg måtte kjøpe noe å spise, sier den folkevalgte politikeren om hvorfor han trengte lommeboka raskt. At politiet kom til å bruke helikopter, hevder han at han ikke visste. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den republikanske Alabama-guvernøren Robert Bentley har ikke hatt sitt beste år så langt.

Det bemerker The Washington Post tørt i sin dekning av de politiske skandalene som har blitt avdekket i Alabama den siste tida.

Bentley, som tidligere har vært i riksmedienes søkelys etter en angivelig utroskapsskandale med sin kvinnelige politiske rådgiver, skal i 2014 ha fått levert tilbake lommeboka si av et politihelikopter.

Det ble klart torsdag, ifølge avisa.

Forlot hjemmet i sinne Lommeboka skal han ifølge avisa ha glemt i sitt eget hjem. Huset forlot han i sinne etter en krangel med sin daværende kone. Han dro aldri tilbake, til verken kona eller lommeboka. Bentley lot kona bli i huset, men lommeboka sendte han politiet etter.

Som altså leverte lommeboka til guvernøren igjen, og tok i bruk et helikopter for å fullføre leveransen så raskt som mulig.

Men ikke bare hvor som helst. Guvernøren hadde nemlig satt seg i bilen og kjørt fem timer, gjennom Alabama, til strandhuset sitt i Gulf Shores. Helikopteret med lommeboka var i lufta i totalt fire timer for å levere lommeboka til guvernøren og fly tilbake igjen.

- Høres fælt ut Kostnaden beregnes til 4000 dollar, om lag 33 000 norske kroner. Delstatspolitiet i Alabama har bekreftet at flyturen fant sted 26. desember i 2014.

- Det høres fælt ut, det ser fælt ut, men jeg autoriserte ikke det (helikopterturen journ. anm.) og de brakte meg lommeboka så raskt de kunne, det var det som skjedde, sier guvernøren selv om episoden, ifølge The Washington Post.

- Jeg måtte kjøpe noe å spise, sier den folkevalgte politikeren om hvorfor han trengte lommeboka raskt.

- Du må ha lommeboka av sikkerhetsårsaker. Jeg er guvernør, og jeg måtte ha penger.

Vil fjerne han fra makta Og helikopteravsløringen kommer på et dårlig tidspunkt, derav The Washington Posts konstatering om at 2016 ikke akkurat er et veldig godt år for guvernør Bentley:

De folkevalgte i Alabama vil nemlig allerede fjerne Bentley fra guvernør-posten som følge av den nevnte utroskapsskandalen. Bentley har hele tiden nektet for at forholdet var fysisk, men vedgår at han har ytret «upassende kommentarer».

At et lydopptak av han og den politiske rådgiveren han angivelig skal ha hatt et utenomekteskapelig forhold til ble lekket, gjorde det vanskelig å nekte.

En juridisk prosess er i gang for å stille Bentley for delstatsretten og kaste ham ut av guvernør-kontoret.

Hele Norges coronakart