Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk losset etter politiaksjon

Tre norske trailersjåfører står fortsatt fast i den franske byen Boulogne ved den engelske kanal. I morges fikk de omsider losset, men de får ikke slippe ut av byen for å kjøre hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går snakket Dagbladet :på nettet med Arne Helge Lund (45) fra Mo i Rana. Da sto han midt i sentrum av byen, omgitt av spikermatter og brennende oljefat bare 400 meter fra losseplassen. I dag står han på fiskemottaket, som er sperret av de streikende franske lastebilsjåførene.Stemningen blant Lunds franke kolleger er fortsatt amper, men Lund har ikke følt seg truet på noe vis - verken i går eller i dag.

Politiaksjon

- De aksepterer at vi er her, men vi kommer ingen vei. I løpet av natta har politiet vært her og ordnet opp, slik at vi kom til og ble kvitt lasten.

- Vi sover i bilen som alltid ellers, og lider ingen overlast. Det er fremdeles mye igjen i kjøleskapet, sier en fortsatt humørfylt trailersjåfør.Arne Helge Lund kjører for Oslo-firmaet Frigo Scantransport, og hadde med seg 19 tonn laks til Boulogne. Nå må han altså vente på ubestemt tid før han kan kjøre hjemover til familien. For i formiddag var det ingen tilnærming i sikte mellom arbeidstaker- og arbeidsgiversiden.

Rolig

De norske sjåførene har forholdt seg rolige i forhold til sine franske kolleger. Det har derimot ikke spanske lastebilsjåfører gjort. I går brøt det ut regulær slåsskamp mellom spanske og franske sjåfører ved veisperringene som de franske sjåførene har satt opp.

Mange av de norske sjåførene kom seg i går ut av Frankrike før alle utfartsveier ble effektivt sperret av aksjonistene. Ved hjelp av god lokalkjennskap klarte de å manøvrere seg både inn i og ut av landet via mindre veier.

POLITIKONTROLL: Franske poltimenn kontrollerer streikende lastebilsjåfører i Paris. I natt aksjonerte politiet, slik at norske trailersjåfører fikk losset fisken sin.
Hele Norges coronakart