Fikk lykkepiller - ble sendt tilbake i felten

Steve Green var oppslukt av hevnlyst. Tiltalt for voldtekt og nedslakting av irakisk familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det var 12. mars i fjor at den 14 år gamle jenta Abeer Qassim Hamza al-Janabi ble voldtatt, drept og påtent i byen Mahmoudiya i Irak. Ifølge tilalten skjøt og drepte en av soldatene deretter hennes fem år gamle søster, faren og moren i naborommet. Det skal ha vært den tidligere soldaten Steven D. Green som tok initiativet til massakren. Ugjerningen omtales som det verste overgrepet fra amerikanske soldater i Irak siden invasjonen i 2003. Huset og jenta ble satt i brann for å dekke over forbrytelsen og man antok lenge at det var irakere som stod bak ugjerningen.

Dødens triangel

Nå har det kommet fram at Green, som hadde kommandoen under operasjonen, få måneder før hendelsen ble diagnostisert som «en morderisk trussel» av militærlegene i Irak. For å løse problemet ble han gitt lykkepiller - sendt tilbake i felten - og arbeidet deretter videre som soldat, ifølge Ap.

Det var 21. desember 2005 at Green henvendte seg til militærlegene og spurte om hjelp. Han forklarte sitt sinne over krigen, desperat etter å hevne falne kamerater og med et ønske om å drepe irakere. Han ble gitt Serquel, en variant av lykkepiller, og bedt om å sove mer, ifølge en medisinsk rapport nyhetsbyrået Ap har fått tak i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer