Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk lynet i hodet - overlevde!

KRISTIANSAND (Dagbladet): Lynet traff Hallvard Hoftuft (42) i hodet! - Det var nok en mening med at jeg skulle leve videre, sier Hoftuft, som var lite høy i hatten etter det dramatiske lynnedslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Blir man først truffet av lynet, så er det flaks at man overlever, sier vakthavende meteorolog Jarl Andersen til Dagbladet.

Det er avisa Fædrelandsvennen som forteller den utrolige historien om 42-åringen. Tirsdag jobbet han på hyttefeltet Skranevann på Hornnes utenfor Kristiansand.

Vanvittig smell

Hoftuft kom fra lynnedslaget med mindre nakkesmerter.

- Jeg så lynet komme mot meg. Det gikk en skrekk gjennom kroppen min, før lynet ble etterfulgt av et vanvittig smell. Etterpå holdt jeg meg faktisk på beina og løp mot hytta, forteller 42-åringen til Fædrelandsvennen.

Tor Magne Kile sto bare få meter unna da lynet slo ned.

- Hallvard sto nærmest i lys lue. Det var nesten så jeg så «sikksakk» gjennom kroppen hans, forteller Kile.

Reddet av sko?

Vakthavende meteorolog Jarl Andersen ved Meteorologisk institutt kan ikke forklare hvorfor det gikk så bra med 42-åringen.

- Det er vanskelig å si. Men hadde han stått på et jorde og lynet hadde slått rett ned gjennom han, hadde det nok gått mye verre. Jeg har ikke statistikk på hvor ofte lynnedslag treffer mennesker, men det skjer med jevne mellomrom, sier Andersen.

Da tordenværet braket løs, satt Hoftuft i gravemaskinen. 42-åringen mente at det var best å forlate kjøretøyet. Han støttet seg mot gravemaskinen og en betongmur da lynet kom i rasende fart.

- Ikke vet jeg hva som reddet meg. Men det kan kanskje ha hatt noe å gjøre med de kraftige gummiskoene som har avledet lynet? Nå i ettertid er jeg imidlertid mest glad over i det hele tatt å være i live, sier Hoftuft.

Og for ordens skyld: 42-åringen har også overlevd en alvorlig motorsykkelulykke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media