12. MILL I RABATT: Peder Claussøns gate 3-5 i Oslo blir nå forsøkt solgt for 87 millioner kroner. Foto: Nordvik & Partners.
12. MILL I RABATT: Peder Claussøns gate 3-5 i Oslo blir nå forsøkt solgt for 87 millioner kroner. Foto: Nordvik & Partners.Vis mer

Fikk markedet rett i fleisen

I juni forsøkte APT Properties å selge 20 leiligheter i Oslo for tilsammen nærmere 100 millioner kroner. Nå er hele bygården til salgs for 87 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det ble bygget for å selges stykkevis og delt. Den visningshelgen vi kom ut på, var den visningshelgen med høyest antall visninger i Oslo siden finanskrisen, sier eiendomsmegler Hans Houeland i Nordvik & Partners.

I juni i år hadde han salgsoppdraget for 20 leiligheter i Peder Claussøns gate 3-5 på Meyerløkka i Oslo sentrum.

Peder Claussøns gate 3–5 har gjennomgått en totalrenovering, inkludert påbygging, og har gjenoppstått som en boliggård med 20 leiligheter.

Men da ombyggingen var ferdigstilt og visningshelgen gikk av stabelen i starten av juni hadde bremsen i Oslo-markedet slått inn for fullt.

- Vi hadde kjøpere til noen av leilighetene, men ikke til alle. Da valgte utbygger å ikke selge, fordi man da ville mistet muligheten til å selge gården under ett. Utbygger ville heller leie ut og hele gården er nå utleid. Nå har man bestemt seg for å sjekke muligheten for salg av hele bygården, forteller Houeland til Finansavisen.

12 mill. i rabatt

Bygården ligger nå til salgs på Finn.no med prisantydning 87 millioner kroner.

- Hva var forventet samlet salgsverdi på de 20 leilighetene i juni?

- Rett under hundre millioner kroner. Bygården selges nå med en god rabatt sammenlignet med hva prisen ville vært om man solgte leilighetene enkeltvis, sier Houeland til Finansavisen.

Han henviser til utbygger på spørsmål om hvordan lønnsomheten blir, og om det er lønnsomhet igjen i prosjektet etter priskuttet.

- Må kutte prisene

I går skrev Finansavisen at ifølge tall fra Boligprodusentens Forening, er nyboligsalget i Oslo ned 77 prosent i tredje kvartal.

- Folk har begynt å skjønne at de kan prute på nybygg også. Men når utbyggerne ikke setter ned prisen, stuper salget. Utbyggerne vil bli nødt til å ta inn over seg at de må kutte prisene, sier Houeland til Finansavisen.

Andre økonominyheter:

- Kan regne med å se flere banker kutte renten
- Jeg gikk fra verdens blideste kjøpmann til sutrepave