Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fikk maskerte menn til å banke ekskona

Oslomann dømt for tre arrangerte overfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 29 år gammel nordmann med bosnisk bakgrunn ble i Oslo tingrett i går dømt til fengsel i halvannet år og til å betale oppreisning på 40 000 kroner for grov vold.

Slått med jernrør

Våren 2004 var kvinnen på vei til barnehagen for å hente datteren da hun plutselig ble angrepet av en mann med maske foran ansiktet. Han slo og sparket, og fortsatte med volden etter at hun falt i bakken. Legevakta konstaterte etterpå at kvinnen blant annet hadde fått hjernerystelse.

Mindre enn et år seinere skjedde et nytt overfall. Denne gangen var den unge kvinnen på vei fra barnehagen til jobb. Nå var gjerningsmannen umaskert, men en for henne ukjent person. Den lettere skadde kvinnen ble fraktet til lege av forbipasserende.

Den mest alvorlige hendelsen skjedde imidlertid i sommer, da barnemora var hjemme og hadde besøk av en kollega. Ei hvit, ung jente ringte på døra, fortalte at hun var nyinnflyttet og spurte om å få låne sukker. Da kvinnen slapp henne inn i gangen stormet to menn med finlandshetter inn i boligen.

De to var bevæpnet med jernrør og slo henne flere ganger, også etter at kvinnen hadde falt om på gulvet. De maskerte mennene og den unge jenta løp først fra stedet da kvinnens kollega kom til og kastet seg mot en av overfallsmennene.

Kvinnen fikk blant annet ribbeinsbrudd og omfattende slagskader på hele overkroppen, og retten mener den planlagte volden kan karakteriseres som legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Datteren hørte drapstrusler

Til tross for at det ikke er kjent hvem som utførte selve volden, mener retten at det var eksmannen som sto bak alle de tre overfallene. Det bygges blant annet på at den lille felles datteren til det tidligere paret har fortalt til vitner at faren framsatte svært konkrete trusler mot jentas mor.

«Pappa skal finne en mann som skal drepe mamma» og «pappa skal knuse alle bena til mamma» er blant flere ting jenta skal ha gjengitt til bestyreren i barnehagen hun gikk i. Også en politikonstabel og en arbeidskollega har hørt mannen komme med trusler om vold.

29-åringen, som har nektet straffskyld, er tidligere dømt for en rekke brudd på besøksforbud, trusler, legemsfornærmelse og vitnepåvirkning - alt knyttet til den tidligere ektefellen. Hun er i likhet med den dømte opprinnelig fra Bosnia, og forbrytelsene mot kvinnen knyttes til at eksmannen og hans slekt har gitt uttrykk for «tapt ære» som følge av skilsmissen.

«Rettens flertall finner det helt usannsynlig at fornærmede tre ganger - tilfeldigvis, midt på dagen og av ukjente gjerningsmenn - skal ha blitt utsatt for forholdsvis likeartede overfall», skriver tingrettsdommeren.